Σαρηγιάννης: Να κλείσουν τα πάντα

Ξεκάθαρος ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαργηγιάννης πως «αν είναι να κάνουμε lockdown να γίνει τώρα και σωστά».

Ειδικότερα, ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1, πρότεινε lockdown δύο εβδομάδων στην Αττική με σχολεία κλειστά και τα πάντα κλειστά.

«Εισήγησή μου είναι ένα καθολικό lockdown στην Αττική», είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει σωστά και όχι με ημίμετρα!

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα με τα ανοιχτά σχολεία δεν είναι τα παιδιά, αλλά οι γονείς που κινούνται για να πάνε τα παιδιά τους στα σχολεία και συμβάλλουν στην κινητικότητα του ιού στην κοινότητα.

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε πως πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Εξάλλου, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως “γεναία” την πρωτοβουλία που πήρε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για την πρόταση για επιβολή καθολικού lockdown στην Αττική.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα