Σχέδιο ο Τσίπρας για την Αττική Οδό (όπως εκείνο με το Μάτι και τη Μάνδρα)

Τρεχάλα οι ΠΑΣΟΚοι του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ – Εκλογές θέλει ο Αλέξης, μπας και σώσει ό,τι σώζεται...

Δυο πράγματα για τον χιονιά, την Αττική Οδό και τα τρένα. Μασκαραλίκια πράγματα είναι αυτά. Το κράτος ήταν χρόνια τώρα μπουρδέλο, όλοι το ξέρουνε αυτό. Δυσκοίλιο, δυσκίνητο, ζαμανφουτίστικο από τη μεταπολίτευση και δώθε. Δυο γαϊδουριών άχυρα δεν μπορεί να μοιράσει. Κι έγινε ό,τι έγινε στην Αττική Οδό και στην Οινόη με το τρένο. Κι άλλα πολλά έγιναν. Άλλο θέλω να σου εγώ. Πολιτικά θα σου μιλήσω. Αρπάζει την ευκαιρία ο Αλέξης Τσίπρας και λέει να παραιτηθεί η κυβέρνηση για να πάμε σε εκλογές και την επόμενη ημέρα κάνει και πρόταση μομφής. Μάλιστα.

Κανένας σχεδιασμός από την κυβέρνηση, σου λέει ο Αλέξης. Ρωτάω τώρα εγώ: Δεν ήξερε ο Αλέξης ότι το κράτος είναι μπουρδέλο; Το ξέρει. Πέντε χρόνια κυβέρνησε. Με τις φωτιές στο Μάτι και τις πλημμύρες στη Μάνδρα, αλλά κι από τότε που ήτανε πιτσιρίκος, αυτό ήταν το κράτος. Τα ήξερε όλα ο Αλέξης, που πέντε χρόνια δεν έκανε τίποτα για να τα φτιάξει, γιατί δεν είναι κανένα κορόιδο. Άπαξ και πας να φτιάξεις τον κρατικό μηχανισμό και σφίξουνε οι κώλοι, θα ψάχνεις να βρεις την ψήφο σου μετά.

Κι αφού τα γνωρίζει αυτά ο Αλέξης, θέλει εκλογές. Στη βράση κολλάει το σίδερο, δηλαδή. Ξέρεις ότι έχεις να κάνεις μ’ ένα κράτος μπουρδέλο, δεν το έφτιαξες πέντε χρόνια και τώρα ζητάς να ηγηθείς ενός κράτους που ξέρεις ότι είναι μπουρδέλο, αλλά δεν το έφτιαξες πέντε χρόνια που κυβέρνησες και προσπαθείς να πείσεις ότι θα το φτιάξεις μόλις ξαναβγείς. Αυτό είναι πατέντα «Αλέξης Τσίπρας». Κι αν σε ρωτήσουνε γιατί πέντε χρόνια δεν το έφτιαξες, ευκολάκι η απάντηση. Ξεκινήσαμε, αλλά χάσαμε στις εκλογές. Πιο παραμύθι, πεθαίνεις, δηλαδή.

Να σ’ το προχωρήσω. Βγαίνει και λέει ο Τσίπρας ότι η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο για τον χιονιά. Μαζί του. Κανένα σχέδιο. Ας μας πει ο Αλέξης Τσίπρας, ποιο ήταν το δικό του σχέδιο για να έσωζε την κατάσταση. Αφού είναι ένα σοβαρό κόμμα, δεν περίμενε την κυβέρνηση και το δικό της σχέδιο, θα έπρεπε να είχε κάνει κι αυτός το δικό του. Να μας το αναλύσει, έστω  κι αν εκ των υστέρων να το δούμε. Μήπως έσωζε την κατάσταση, τελικά.

Να δείξει ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό τι θα έκανε αυτός με όλα αυτά που έγιναν. Με λεπτομέρειες, όμως. Ότι άπαξ, για παράδειγμα, και δίπλωναν νταλίκες στην Αττική Οδό, το σχέδιό μας ήταν να στείλει ο Πατούλης δυο γερανούς με ελικόπτερο, γιατί στο μεταξύ δεν θα μπορούσανε να περπατήσουνε από το χιόνι. Ότι θα στέλναμε τα Ραφάλ στην Οινόη. Να μας το εξηγήσει. Αφού η κυβέρνηση ήταν ανίκανη, πάει να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ικανότητα. Μαζί του. Περιμένουμε να μας πει, αν είχε προβλέψει ότι θα διπλώνανε νταλίκες. Ο σοφός πολιτικός προβλέπει τα πάντα. Είναι διορατικός. Κι ο Αλέξης έτσι αυτοσερβίρεται. Όπως τότε που πήγε και τον βάλανε να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο και δεν το κατάλαβε. Χαμπάρι δεν πήρε. Τρομερή διορατικότητα.

Να μας εξηγήσει ο Αλέξης Τσίπρας, τι θα έκανε το ΣΥΡΙΖΑϊκό κράτος για την έγκυο κοπέλα στο Παγκράτι που δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι της, γιατί την πιάσανε οι πόνοι. Και για τις γιαγιάδες που ψοφάγανε στο κρύο στην Αττική Οδό. Θα μοίραζε κουβέρτες; Θα έτρεχαν όλοι αυτοί οι Ηλιόπουλοι με καζάνια σούπα για να μοιάζουνε στους εγκλωβισμένους, όπως είχε κάνει ο Γιωργάκης Παπανδρέου για να πάρει τις εκλογές; Να μας το πει.

Έτσι είναι. Δουλεύει κανονικά τον κόσμο ο Αλέξης Τσίπρας. Σου λέει, δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία. Ο κόσμος υπόφερε στην Αττική Οδό, τα μπινελίκια πηγαίνανε σύννεφο για το κράτος, μπαίνω φάντης μπαστούνι και ζητώ εκλογές. Πάνω στην απελπισία του ο άλλος και στα καντήλια που κατέβασε, να του καρφώσω στο υποσυνείδητο ότι εγώ είμαι και πάλι εδώ. Λες και δεν ξέρει ο κόσμος, ή ξέχασε που στο Μάτι υπήρχανε νεκροί καμένοι και ο στρατηγός Τόσκας έλεγε τις παπαριές του εκείνο το βράδυ. Κι όταν του ζητήσανε οι κάτοικοι εκεί καμιά βοήθεια, είχε πει τη μεγάλη ατάκα «Και να τα πάρεις, τι να τα κάνεις; Θα τα σπαταλήσεις». Το θέμα, σου λέει ο μέγας στρατηλάτης Αλέξης, είναι να φτιαχτούν υποδομές, όχι να δοθούν χρήματα στους πληγέντες κι αυτούς που χάσανε αγαπημένα τους πρόσωπα. Και δεν πρόκαμε να τις κάνει τις υποδομές, γιατί έχασε τις εκλογές. Έτσι κι έμενε δηλαδή στην κυβέρνηση, και δέκα νταλίκες να ντελαπάρανε στην Αττική Οδό, θα είχε τις υποδομές να απεγκλωβίσει τον κόσμο.

Να μην ξεχάσουμε τη Ρένα Δούρου, βέβαια, την όμορφη περιφερειάρχισσα. Συντέλεια έγινε στη Μάνδρα κι η Ρένα στο δικαστήριο είπε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη κι όχι την ποινική. Μιλάμε για τσίρκο Μεντράνο και κάτι παραπάνω. Γιατί, λέει, δεν βρήκε καμία υποδομή από τους προκατόχους της. Να το δεχτώ. Και τι έκανε γι’ αυτό; Άνοιξε κανένα φρεάτιο στη Μάνδρα; Έστειλε καμία μπουλντόζα; Πήρε κανένα φτυάρι και κατέβηκε να βοηθήσει; Τίποτα δεν έκανε. Αφού, σου λέει, δεν κάνανε τίποτα οι προηγούμενοι, αν γίνει κάτι, τα φορτώνω σ’ αυτούς κι οι ζωή συνεχίζεται. Κάθεται μετά στη γραφειάρα της κι αυτή κι αρχίζει τις παπαροεπικοινωνίες, «ας φωνάξουμε, πρώτη φορά Αριστερά»…

Πάμε παρακάτω. Ο Αλέξης δεν έκανε δεκτή τη συγγνώμη του Μητσοτάκη. Λογικό. Πολύ λογικό. Ο Μητσοτάκης, τουλάχιστον, την είπε. Αυτός όταν υπόγραψε το τρίτο και θανατηφόρο μνημόνιο κι έβαζε υποθήκη την κρατική περιουσία και του ζητούσανε να βάλει και την Ακρόπολη, κάνοντάς τονα περίγελο της οικουμένης, μιλάμε για καράξεφτίλα, βγήκε να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό;

Σ’ το κλείνω. Κόπηκε το ρεύμα με τον χιονιά. Μάλιστα. Και τι λέει γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας ο επαναστάτης; Γιατί δεν βγήκε με τα λάβαρα και τα πανό στους δρόμους και να πει «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», όπως έκανε τότε με τα διόδια, που το έπαιζε Ντάριο Φο; Ιδέα τού ρίχνω. Κι όταν βγήκε πρωθυπουργός, ξεχάστηκε ο Ντάριο Φο. Ππρώτοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι πληρώνανε στα διόδια. Και για την Αττική Οδό. Γιατί δεν βγαίνει ο Αλέξης να πει ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξαναπληρώσει διόδια στην Αττική Οδό για πέντε χρόνια, για την παπαριά που έκανε; Άντε, ντε, άμα είσαι μάγκας.

Ο Τσίπρας βρήκε λαχείο με τον χιονιά. Άγιος Βασίλης ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ που έγιναν όλα αυτά τα αίσχη. Κουτί τού έκατσε η δουλειά. Πρόταση μορφής, σου λέει. Τώρα είναι η ευκαιρία. Διότι άπαξ και δεν γινότανε τίποτα, μέρα με την ημέρα τού φεύγουνε οι ΠΑΣΟΚοι και γυρίζουνε στον Ανδρουλάκη. Τώρα ίσως προλάβω κάτι, σου λέει ο Αλέξης. Θα γίνει λίγη φασαρία στη Βουλή, θα βγω μ’ εκείνο το μισοκακόμοιρο ύφος να πω ότι ο Μητσοτάκης άφησε 20 ώρες 1.500 αυτοκίνητα στην Αττική Οδό, θα δείξω κι εξοργισμένος, με την ελπίδα ότι θα τσιμπήσει ο λαός. Έτσι είναι. «Σκέφτομαι, άρα υπάρχω», σου λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτά τα έλεγε ο Ρενέ Ντεκάρτ, που μόνο σκεφτότανε, δεν ήταν υποχρεωμένος να κάνει κιόλας. Χαίρετε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα