Σχεδόν 1.000 νοικοκυριά στα σκοτάδια για 4η μέρα στην Αττική

Πρωταρχικός στόχος είναι να πάρουν όλοι ρεύμα μέχρι το βράδυ

Χωρίς ρεύμα παραμένουν πολλά νοικοκυριά για 4η συνεχόμενη μέρα καθώς οι βλάβες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία “Ελπίδα” σε ορισμένες περιοχές δεν έχουν αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διαχειριστή τα σπίτια που είναι δίχως ρεύμα υπολογίζονται σε κάτω από 1.000 με τις βλάβες να συνεχίζουν να είναι διάσπαρτες σε όλη την Αττική. Πρωταρχικός στόχος είναι να πάρουν όλοι ρεύμα μέχρι το βράδυ.

Προβλήματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στην χαμηλή τάση και κυρίως σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, σε σπίτια στην Αγία Παρασκευή, στην Καλλιθέα, στο Χολαργό, στου Παπάγου, στα Μεσόγεια, σε Γλυφάδα κ.α ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις κλειστών σπιτιών που οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειψαν λόγω του χιονιά και τώρα που επιστρέφουν διαπιστώνουν ότι είναι εκτός ηλεκτρικής σύνδεσης.

Την προσέγγιση των συνεργείων καθιστούν οι απροσπέλαστοι δρόμοι λόγο του χιονιού και του πάγου που εμποδίζουν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ να προσεγγίσουν τις περιοχές και να επαναφέρουν το ρεύμα.

Σήμερα το προσωπικό του διαχειριστή προβλέπεται να ενισχυθεί με επιπλέον άτομα καθώς η αποκατάσταση των βλαβών σε περιοχές όπως για παράδειγμα η Εύβοια φέρνει πρόσθετες δυνάμεις στην Αττική.

Το πρόβλημα όμως που εντοπίζουν οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ είναι ότι το προσωπικό που συνδράμει από άλλα περιφερειακά κέντρα τον διαχειριστή δεν γνωρίζει την Αττική με αποτέλεσμα να είναι αναγκαίο να βρίσκεται πάντα μαζί τους και ένας τεχνικός από το μόνιμο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ για να τους δείχνει το δρόμο.

Αυτό όπως αναφέρουν στερεί πολύτιμο κόσμο και φρενάρει επίσης το ρυθμό αποκατάστασης των βλαβών. Μόνιμο πρόβλημα για το ΔΕΔΔΗΕ παραμένει η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Στον τελευταίο διαγωνισμό για την πρόσληψη 245 εναεριτών, προσήλθαν μόνον 132 άτομα για αυτό έπεται και νέος διαγωνισμός για την πρόσληψη 178 ατόμων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα