Σε αγώνα κατά της λύσης στο Μακεδονικό καλεί η Ένωση Κεντρώων

Σε αγώνα σε όλη τη χώρα για να ματαιωθεί η λύση στο όνομα των Σκοπίων ξεκινά η Ένωση Κεντρώων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της. Μάλιστα για το λόγο αυτό ανακοινώθηκε πως την Δευτέρα 7 Μαΐου διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης με σκοπό την αντίσταση της κοινωνίας.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Όταν ο κος Λεβέντης προειδοποίησε ότι πάμε σε λύση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων με διεθνή σύμβαση που θα καταθέσει ο κος Νίμιτς στον ΟΗΕ, έσπευσαν κυβερνητικοί κύκλοι να το διαψεύσουν. Τώρα όμως ξεδιπλώνεται μπροστά μας όλο το κουβάρι της λύσης και μάλιστα κινδυνεύει η χώρα μας να επιτρέψει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και αυτοί να δώσουν μόνο υποσχέσεις για αλλαγές στο Σύνταγμά τους μελλοντικά, γιατί δήθεν δεν προλαβαίνουν μέχρι τον Ιούνιο.

Έτσι, η μεν Ελλάδα θα δώσει την ονομασία «Μακεδονία» χωρίς να ασκήσει βέτο στο ΝΑΤΟ, η δε σκοπιανοί θα δώσουν υποσχέσεις για τη δήθεν συμμόρφωσή τους. Εμείς δίνουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε και αρκούμαστε σε υποσχέσεις και δημιουργείται συμμαχία των άλλων κομμάτων που παραχωρεί στα Σκόπια σε σύνθετη ονομασία τη λέξη Μακεδονία».

 

Διαβάστε επίσης