Σε αντίθετη γραμμή από τον Βαρουφάκη ο Λαπαβίτσας

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός έως και (σχεδόν) απορριπτικός εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και οικονομολόγος, Κώστας Λαπαβίτσας, για τους χειρισμούς και κάποιες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στον ρ/σ Βήμα fm, τόνισε πως το κλίμα μπορεί να είναι καλύτερο (αναφερόμενος στις επαφές στο εξωτερικό) αλλά η πραγματικότητα δεν είναι καλύτερη. Τόνισε πως υπάρχουν δυσκολίες, μάλιστα σε κάποια αποστροφή ανέφερε πως τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Όταν οι δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στη χθεσινή δήλωση του κ. Βαρουφάκη πως το 60-70% όσων αναφέρει το μνημόνιο θα τα έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαπαβίτσας πήρε σαφείς αποστάσεις και με ένταση τόνισε πως αυτό είναι εκτός γραμμής κόμματος που πάντα κατέρριπτε συνολικά το μνημόνιο. Όταν ρωτήθηκε αν εννοεί πως ο υπουργός Οικονομικών είναι εκτός γραμμής κόμματος επέμεινε στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο.

«Και τι εννοούσε τότε ο κύριος Βαρουφάκης;» ρώτησε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Ξενάκης, για να εισπράξει την απάντηση: «Ρωτήστε τον Βαρουφάκη, θα τον ρωτήσω κι εγώ όταν τον δω».

Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε πει πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι καλός υπουργός, τονίζοντας όμως ότι την ευθύνη των Οικονομικών την έχει ο Γιάννης Δραγασάκης που είναι επικεφαλής της ομάδας, μέλος της οποίας είναι ο κ. Βαρουφάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα