Ιβάν: “Το βασίλειό μου για μια προσωρινή”

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο ΠΑΟΚ και ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία  αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Εκτός από την αίτηση ακύρωσης ο ΠΑΟΚ ζητάει παράλληλα την έκδοση προσωρινής διαταγής, από τους προέδρους του Δ’ και Γ’ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που εισάχθηκε η προσφυγή, ενώ κατέθεσε και αίτηση αναστολής.

Ως γνωστόν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με απόφασή της κατά πλειοψηφία (3-2) αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυϊδιοκτησία.

Βέβαια ο διορισμός των μελών της ΕΕΑ που έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, είναι απόλυτα νόμιμη διοικητική πράξη, και η προσφυγή του ΠΑΟΚ έχει προσχηματικό χαρακτήρα. Πέραν αυτού είναι εκπρόθεσμη, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι προσβάλλεται εντός 30 ημερών.

Σε κάθε περίπτωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο να δοθεί αναστολή της απόφασης με έκδοση προσωρινής διαταγής. Τα πράγματα όμως εδώ στραβώνουν. Η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να διορίσει τον πρόεδρο της ΕΕΑ κ. Τζουλάκη τον περασμένο Αύγουστο και τα δύο μέλη της Επιτροπής τον Δεκέμβριο του 2019, θα υποστηριχθεί σθεναρά κατά την εκδίκαση της διαδικασίας για έκδοση προσωρινής διαταγής, καθώς αναμένεται να παραστεί το Υπουργείο Πολιτισμού, αφού κατ’ ουσίαν η προσφυγή γίνεται σε βάρος του με δεδομένο ότι εκεί υπάγεται η ΕΕΑ, καθώς επίσης και ο προϊστάμενος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με πέναλτι που είδε, ή δεν είδε ο Φωτιάς κι επίσης είδε, ή δεν είδε ο Varistas Ευαγγέλου. Έχουμε να κάνουμε με ανατροπή μιας κυβερνητικής απόφασης. Το θέμα όμως της προσωρινής διαταγής που εναγωνίως ψάχνει ο ΠΑΟΚ είναι αυτό που θα τον σώσει την τρέχουσα περίοδο κι ενδεχομένως και την επόμενη 2020-21.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ αναζητά να δικαιωθεί σε μια εκ των δύο αιτήσεων έκδοσης προσωρινής διαταγής που έχει καταθέσει σε διοικητικό εφετείο και Συμβούλιο της Επικρατείας. Εκεί που τα πράγματα γίνονται λίγο περίεργα είναι στη δεύτερη προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ενώ δεν έχει καμία τύχη, μπορεί να πετύχει την έκδοση προσωρινής διαταγής γιατί το τμήμα του ΣτΕ που χορηγεί την αναστολή δεν μπαίνει στην ουσία και αν έχει πέσει κανένα τηλέφωνο από το επιτελικό κράτος για να μην υπάρξει διχασμός και χωριστεί η Ελλάδα στα δύο όπως παραμύθιασε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, όλα είναι πιθανά.

Εδώ πέρασε η εισήγησή του κι έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μια προσωρινή διαταγή θα είναι το πρόβλημα…

Διαβάστε επίσης