Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα

Επί ποδός πολέμου θα βρίσκονται περίπου 3.500 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, προκειμένου να περιφρουρήσουν τις εκδηλώσεις για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου συγκεντρώσεις στη μνήμη του 15χρονου μαθητή που έπεσε νεκρός από σφαίρα του αστυνομικού Νώντα Κορκονέα. Στα υψηλά κλιμάκια της Αστυνομίας υπάρχει έντονη ανησυχία για τις κινήσεις των «μπαχαλάκηδων», ενώ το σχέδιο περιλαμβάνει τακτική απομόνωσης των αντιεξουσιαστών στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως ακριβώς έγινε στη συγκέντρωση της «17 Νοέμβρη». Τα «προεόρτια», πάντως, έχουν θορυβήσει την ΕΛ.ΑΣ. καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής στόχος έγινε πλήρωμα περιπολικού του Α.Τ. Κυψέλης, το οποίο φρουρούσε εγκαταστάσεις του ρ/σ «Στο Κόκκινο» στην Κυψέλη.

Τη Δευτέρα, επίσης, εντοπίστηκαν στα Εξάρχεια συνολικά 150 βόμβες μολότοφ μέσα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Νοταρά. Οι πρώτοι που μπήκαν στο σπίτι ήταν πυροσβέστες που κλήθηκαν από γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για την οσμή της βενζίνης. Οι πυροσβέστες αντίκρισαν τελάρα γεμάτα με βόμβες μολότοφ, που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν έτοιμες προς χρήση, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι κουκουλοφόροι βρήκαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το άδειο οίκημα ως «αποθήκη» για αποθήκευση πολεμοφοδίων, ενόψει της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τέλος, αυξημένα μέτρα θα ληφθούν σε Αστυνομικά Τμήματα του κέντρου αλλά και περιφερειακά, ενώ θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα