Σε αστυνομικό σταθμό μετατρέπεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Χίτλερ στην Αυστρία

Οι αυστριακές αρχές θέλουν να αλλάξει πλήρως η εικόνα τού εν λόγω κτιρίου, φοβούμενες ότι ο χώρος θα μετεξελισσόταν σε τόπο «προσκυνήματος» για νεοναζιστές και ακροδεξιούς

Ένα σπίτι με τοξοτά παράθυρα στα προάστια του Μπράουναου αμ Ιν στα βόρεια σύνορα της Αυστρίας υποδέχτηκε στις 20 Απριλίου 1889 ως νεογέννητο τον άνθρωπο που έμελλε να αιματοκυλήσει την υφήλιο, τον Αδόλφο Χίτλερ.

Και μόνο εξ αυτού του λόγου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς η χώρα καταγωγής του τρελού που αντέγραψε το μουστάκι του Τσάρλι Τσάπλιν με την ελπίδα να γίνει αρεστός όπως ο «Σαρλό», σκοπεύει να αξιοποιήσει το ιστορικό οικοδόμημα.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε από το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών και με το πέρας των εργασιών αναδιαμόρφωσης περί τα τέλη του 2022 οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διοίκηση της Άνω Αυστρίας θα έχουν βρει τη νέα στέγη τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νέχαμερ, η μελλοντική στέγαση της περιφερειακής αστυνομικής διοίκησης και μίας αστυνομικής επιθεώρησης, αποτελεί την καταλληλότερη χρήση του κτιρίου που γεννήθηκε ο Χίτλερ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι και σημειολογικά η Αστυνομία είναι ο φύλακας των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων ελευθερίας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλουν οι αυστριακές αρχές είναι να αλλάξει πλήρως η εικόνα τού εν λόγω κτιρίου και να αποσυνδεθεί από το πρόσωπο του Χίτλερ, φοβούμενες ότι διαφορετικά ο χώρος θα μετεξελισσόταν σε τόπο «προσκυνήματος» για νεοναζιστές και ακροδεξιούς.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα