Σε διπλή αποστολή, στο Abu Dhabi, o Μαυρωτάς

Ο γγΑ θα πάρει μέρος στη γενική διάσκεψη της IPACS (15/12) και στη συνεδρίαση των κρατών μελών του ΟΗΕ, που έχουν κυρώσει τη σύμβαση κατά της διαφθοράς

Στη γενική διάσκεψη της Διεθνούς Συνεργασίας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στον Αθλητισμό (International Partnership Against Corruption in Sport, IPACS) -που διεξάγεται την Κυριακή 15/12 στο Abu Dhabi- θα συμμετάσχει εκπροσωπώντας την ελληνική αθλητική ηγεσία, ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς.

Η ΙPACS ενώνει τις διεθνείς αθλητικές αρχές, τις κυβερνήσεις και όλους τους αρμόδιους με τον αθλητισμό φορείς στην κοινή  προσπάθεια για εξάλειψη της διαφθοράς και την ισχυροποίηση της χρηστής διακυβέρνησης.

Οι δράσεις της συντονίζονται από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OΟΣΑ), το Συμβούλιο της Ευρώπης, το αρμόδιο γραφείο του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του ναρκωτικών και του εγκλήματος (UNODC) και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο Abu Dhabi θα γίνει ο ετήσιος απολογισμός δράσης της Διευθύνουσας Επιτροπής και των Ομάδων Εργασίας της IPACS και θα τεθεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα, προς την κατεύθυνση εντατικοποίησης στη μάχη κατά της διαφθοράς στον αθλητισμό, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ανάμεσα στους ομιλητές, στις θεματικές ενότητες της Διάσκεψης, θα είναι ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, και ο γγ της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Μπάσκετ, Ανδρέας Ζαγκλής.

Τη Δευτέρα 16/12 -επίσης στο Abu Dhabi- ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση των κρατών μελών του ΟΗΕ, που έχουν κυρώσει τη σύμβαση κατά της διαφθοράς. Με θέμα της συζήτησης: «Προστατεύοντας τον αθλητισμό από τη διαφθορά».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης