Σε δομή του Δήμου Αθηναίων το άστεγο ηλικιωμένο ζευγάρι του Κεραμικού

Τέλος έλαβε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, η περιπέτεια του ηλικιωμένου ζευγαριού που είχε στήσει το σπιτικό του στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Κεραμεικό.

Μετά από 44 ημέρες παραμονής στο ύπαιθρο, το ζευγάρι πείστηκε τελικά από τον κοινωνικό λειτουργό του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) να μεταφερθεί στο Ιωνίς, μία από τις βασικές δομές στέγασης των αστέγων που διαθέτει το Κέντρο.

“Το ηλικιωμένο ζευγάρι από σήμερα θα έχει κάτι πολύ περισσότερο από ένα, ζεστό κρεβάτι. Θα λάβουν την ψυχολογική υποστήριξη και την ιατρική φροντίδα που έχουν ανάγκη- ιδίως η 84χρονη γυναίκα, η υγεία της οποίας είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη”, τόνισε ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, κ. Γρηγόρης Λέων.

O κ. Λέων πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι η υπόθεση έλαβε δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, το ΚΥΑΔΑ με το επιστημονικό προσωπικό του βρέθηκε κοντά στους ηλικιωμένους από την πρώτη στιγμή, με ψυχίατρο, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που είχαν επανειλημμένως προσπαθήσει να πείσουν το ζευγάρι να μεταφερθεί σε κάποια δομή του Δήμου.

Διαβάστε επίσης