Σε δουλειά να βρισκόμαστε με τον (ανακατωσούρα) Αλέξη

Sports Παρασκήνια

Μετά το κυνήγι του Παναγιώτη Δημητρίου στην ΕΠΟ, ο Αλέξης Κούγιας συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες με στόχο αυτή τη φορά τον Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Για να… λύσει ακόμη ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου, ο γνωστός ποινικολόγος έκανε καταγγελία που κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου και Διακυβέρνησης της ΕΠΟ, περί κωλύματος εκλογιμότητας, του μοναδικού υποψήφιου προέδρου της ομοσπονδίας.

Ο Αλέξης Κούγιας κινήθηκε κατά των Παναγιώτη Δημητρίου (αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ), Αστέριου Αντωνίου (α’ αντιπρόεδρος) και Κλεάρχου Τζαφέρη (ταμίας), ζητώντας από τον περασμένο Σεπτέμβριο να κηρυχθούν έκπτωτοι των αξιωμάτων τους. Πέρασαν επτά μήνες από τότε, αλλά τα τρία διοικητικά στελέχη της ΕΠΟ παραμένουν στη θέση τους.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ έχει πλέον επιδοθεί στο κυνήγι του Τάκη Μπαλτάκου, προκειμένου να μην γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ. Για τον λόγο αυτόν η Ομοσπονδία τον χαρακτήρισε ανακατωσούρα. Μάλιστα η ΕΠΟ κατήγγειλε πως «δεν διστάζει να επιχειρεί να δυσφημήσει και να ευτελίσει κορυφαία καταστατικά Όργανα και θεσμούς της εταιρικής Διακυβέρνησης, όπως το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου και η Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά και τους Τακτικούς Δικαστές-Μέλη τους».

Ο Τάκης Μπαλτάκος, τον περασμένο Νοέμβριο εκπροσώπησε την ΕΠΟ ως δικηγόρος στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Πλέον η Επιτροπή Ελέγχου και Διακυβέρνησης, εξετάζοντας όλα τα έγγραφα που ζήτησε, τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει και λαμβάνοντας υπόψη την καταγγελία Κούγια, θα αποφανθεί σχετικά με την ύπαρξη κωλύματος ή μη στην υποψηφιότητα Μπαλτάκου.

Σε περίπτωση, που ανακηρύξει υποψήφιο τον Μπαλτάκο, δηλαδή κρίνει ότι δεν υπάρχει το κώλυμα που επικαλείται ο Αλέξης Κούγιας, θεωρείται βέβαιο ότι κάποια ΠΑΕ ή και ΕΠΣ, θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και θα ζητήσει την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης. Βέβαια τα πράγματα είναι απλά. Ο δε Τάκης Μπαλτάκος, έγκριτος νομικός γαρ, χαρακτήρισε αστείο το θέμα:

«Ο κανονισμός λέει ότι δεν μπορούν να είναι μέλη σωματείων όσοι έχουν πάγια σχέση με το σωματείο αν δεν περάσει ένας χρόνος. Η ΕΠΟ δεν είναι ποδοσφαιρικό σωματείο, ενώ οι δικηγόροι εξαιρούνται από αυτό»

Απ’ όπου και αν το πιάσεις δηλαδή κώλυμα δεν υπάρχει. Με τον Αλέξη όμως… σε δουλειά να βρισκόμαστε. Και μπορεί να μην έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα οι ενέργειές του, όμως ικανοποίηση είναι(πέρα από διαφήμιση) και η ανακατωσούρα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα