Σε «εμπόλεμη ζώνη» το μαθητικό συλλαλητήριο

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με τους κουκουλοφόρους να βρίσκονται  έξω από το Πολυτεχνείο. Ομάδα 50 κουκουλοφόρων ατόμων συγκρούστηκε με δυνάμεις της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, με ορμητήριο το κτήριο του ΕΜΠ, οι νεαροί βγαίνουν από την πύλη της οδού Τοσίτσα και εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των ανδρών των διμοιριών των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το Πολυτεχνείο

Τέλος, για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων πολιτών, αυτοκινήτων και μέσων μαζικής μεταφοράς, λόγω των επεισοδίων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Πατησίων, στο ρεύμα προς Πατήσια, στο ύψους του Πολυτεχνείου.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα καθώς κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ πετώντας πέτρες και μολότοφ και στην συνέχεια έγινε χρήση χημικών. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές διαδηλώνοντας ενάντιας στο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας για το νέο Λύκειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο, στην πλατεία Συντάγματος, ομάδα αγνώστων, έριξε πέτρες, φωτοβολίδα και κροτίδα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες τους απώθησαν με χημικά. Αυτή την ώρα οι άγνωστοι προκαλούν φθορές σε στάσεις λεωφορείων και σε σηματοδότες. Στη συνέχεια διεκόπη η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός καθώς και εκεί άγνωστοι πέταξαν πέτρες και σίδερα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χημικά. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν γίνει δύο προσαγωγές.

 

Σημειώνεται πως το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συναυλία, με το «ραντεβού» των μαθητών να έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. 

Με κεντρικό σύνθημα «αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», μαθητές από γυμνάσια και λύκεια σε Αθήνα και Πειραιά διαμαρτυρήθηκαν νωρίτερα για τις αλλαγές στο Λύκειο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς όπως υποστηρίζουν κάνουν το σχολείο «ακόμα πιο εξοντωτικό».

Στο κάλεσμα της για τη σημερινή κινητοποίηση η επιτροπή των μαθητών σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της να καταθέσουν και να ψηφίσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους με το οποίο: Θα μας βάζουν να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις:

Συνεχίζουν λέγοντας πως καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές επί δύο. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία πανελλαδικού επιπέδου, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.

“Θα μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς.

Ήδη οι φροντιστηριάρχες τρίβουν τα χέρια τους και ευχαριστούν την κυβέρνηση που θα γεμίσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους από τις τσέπες των γονιών μας. Θα μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας”, είπαν μεταξύ άλλων.

Τέλος τόνισαν ότι “και επίσημα πια στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε.

Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών”.

Διαβάστε επίσης