«Σε εταιρεία συμφερόντων του Σαββίδη ανήκουν οι εγκαταστάσεις της Ξάνθης»

Βόμβα στο πρωτάθλημα. Όπως αποκάλυψε το κανάλι «One», οι εγκαταστάσεις της Ξάνθης ανήκουν σε εταιρεία συμφερόντων του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Το κανάλι «One», συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, δημοσιοποίησε έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι η εταιρεία RFA κυπριακών συμφερόντων (στην οποία ιδιοκτήτης είναι ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη), έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης μέσω της εταιρείας VIALAND Α.Ε.

Η RFA συνδέεται με όλες τις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα καθώς μέσω αυτής έχει γίνει η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, της Σουρωτής και της PARALOT.

Τα έγγραφα αυτά, επίσης, τα οποία το κανάλι έθεσε στην διάθεση της δικαιοσύνης, αποδεικνύουν ότι τα χρήματα για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου της Ξάνθης εισέπραξαν οι κύριοι Πανόπουλος και Συγγελίδης, οι οποίοι παραμένουν και στο ΔΣ της Ξάνθης αλλά και στο ΔΣ της εταιρείας VIALAND.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το 2018 ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη από το Κιλκίς, ονόματι Ιωάννης Καλπαζίδης (γιος της αδελφής του Σοφίας), αγόρασε τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης μέσω της κυπριακής εταιρείας RfA. Η συγκεκριμένη εταιρεία αγόρασε την εταιρεία Vialand η οποία άνηκε στους Πανόπουλο και Συγγελίδη. Η Vialand είναι ιδιοκτήτρια εταιρεία των εγκαταστάσεων της Ξάνθης. Μάλιστα, λίγο πριν την εξαγορά, 10 εκατομμύρια ευρώ μπήκαν σε μετρητά στην κυπριακή εταιρεία RFA από τον ίδιο τον ανιψιό του Σαββίδη και φυσικά τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά για τη δράση του. Στην RFA ανήκει η Paralot, χρηματoδότης παραγωγών του OPEN TV και αποκλειστική ιδιοκτήτρια του αθλητικού site SDNA, το οποίο ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη.

Ο Αριστείδης Πιαλόγλου, τον οποίο το ευρύ κοινό γνωρίζει από την ενασχόλησή του με την ΠΑΕ Ξάνθη, στην οποία κατέχει τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου, είναι ο ίδιος άνθρωπος που εμφανίζεται ως διευθύνοντας σύμβουλος και στην Vialand, την εταιρία που εξαγόρασε η RFA του Σαββίδη. Ο Πιαλόγλου είναι υπάλληλος της ΠΑΕ Ξάνθης και υπάλληλος του Ιβάν Σαββίδη. Το σκάνδαλο που προκύπτει είναι τεράστιο. Και δε σταματά εδώ. Άλλο κοινό πρόσωπο είναι ο Νικόλας Χαλαβαζής, πρόεδρος στην εταιρεία της οικογένειας Σαββίδη και μέλος της διοίκησης της Ξάνθης.

Εφόσον αυτά που καταγγέλλει το κανάλι ισχύουν, πρόκειται για παραβίαση αθλητικής νομοθεσίας για διπλή ιδιοκτησία ΠΑΕ από τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Ο Άρης Πιαλόγλου, όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε ότι δεν γνωρίζει το θέμα.

 

ΠΑΟΚ: «Γελοιότητες, η συνέχεια στα δικαστήρια με τους επαγγελματίες ψεύτες και συκοφάντες»

Κ. Καραπαπάς: «Ωμή εξαγορά»

Γαβαλάς: «Να ελεγχθούν τα στοιχεία, πώς θα γίνει το ΠΑΟΚ – Ξάνθη;»

 

Διαβάστε επίσης