Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη-Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίζουν τα μπλόκα

Την επομένη της συνάντησης μερίδας αγροτών με τον πρωθυπουργό και τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα σύσκεψη στα γραφεία της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, όπου κυβερνητικό κλιμάκιο συναντάται με εκπροσώπους αγροκτηνοτρόφων.

Αναλυτικότερα, μια αντιπροσωπεία από 30 μπλόκα, αγροτικούς συλλόγους και οργανώσεις από τις Σέρρες έως την Κρήτη, συναντώνται με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον υφυπουργό Οικονομικών Θάνο Πετραλιά, παρουσία των διοικητών της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή και του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ιωάννη Καβαδά.

test5

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η αντιπροσωπεία στη δημοσιογράφο του ΕΡΤnews Μαρία Σταθοπούλου, αναμένεται να ζητήσει να μην ισχύσει το ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου) ή ο κωδικός αριθμός του Εθνικού Κτηματολογίου για ιδιοκτησίες κάτω από τα 20 στρέμματα, γιατί το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν είναι καθορισμένο, υπάρχουν πολυϊδιοκτησίες και δεν είναι εύκολο να ταυτοποιηθούν αυτά τα ακίνητα.

Ερωτώμενοι για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν σε τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες χαρακτήρισαν λυπηρό το γεγονός, αναφέροντας ότι μειώνει ουσιαστικά τον μεγάλο αγώνα που κάνουν οι αγρότες.

test7

Την ίδια ώρα (το μεσημέρι της Τετάρτης) στο κέντρο πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας, συνεδριάζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με κύριο «μενού» την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ και ολικοί αποκλεισμοί δρόμων) μέχρι να τους δεχτεί ο πρωθυπουργός.

Κάθοδος στην Αθήνα με τρακτέρ η πρόταση της Νίκαιας
Ειδικότερα, η πρόταση των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας προς τη συνεδρίαση αυτή, είναι η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα καθώς θεωρούν ότι δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό από τη συνάντηση μερίδας αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΕΡΤnews Άρης Ψύχας.

Στο μεταξύ, το προηγούμενο βράδυ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου και αφού διαπιστώθηκε ότι εκεί βρέθηκαν δύο από τους αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας, τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από αυτό.

Σε εξέλιξη νέα σύσκεψη της κυβέρνησης με τους αγρότες – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίζουν τα μπλόκα
Τρακτέρ βανδαλίστηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας
Το πρωί της Τετάρτης, τα τρακτέρ των δύο συγκεκριμένων οδηγών βρέθηκαν βανδαλισμένα, με γραμμένη τη λέξη «προδότες» επάνω τους και σκασμένα λάστιχα.

Οι άνθρωποι του μπλόκου της Νίκαιας, συγκεκριμένα ο Ρίζος Μαρούδας, κατήγγειλαν το γεγονός, χαρακτηρίζοντάς το προβοκάτσια ενώ κάποιοι έσβησαν όσα είχαν γραφτεί πάνω στα τρακτέρ. Το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών θα το αναλάβει το μπλόκο ενώ ζητήθηκε από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου υλικό καμερών, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος προχώρησε σε αυτούς τους βανδαλισμούς.

«Τις εξελίξεις θα τις καθορίσει η πλειοψηφία»
Θετικά είδαν την έναρξη του διαλόγου τα Πράσινα Φανάρια
Ως βάση για να λυθούν όλα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, βλέπουν οι αγρότες του μπλόκου στα Πράσινα Φανάρια, τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους του τομέα στο Μέγαρο Μαξίμου, μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΕΡΤnews Τίμος Φακαλής.

Χαιρετίζουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά την καθολική εφαρμογή της χαμηλής τιμής του ρεύματος για όλους τους αγρότες, αλλά και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για ακόμη πιο χαμηλή τιμή στο πετρέλαιο, καθώς και για τις αποζημιώσεις οι οποίες θα καταβληθούν νωρίτερα, όπως δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας μερικώς ικανοποιημένοι από τα όσα άκουσαν.

Μετά το τέλος της συνάντησης που διεξάγεται, αντιπροεδρία της κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι από τα Πράσινα Φανάρια, θα επιστρέψουν στο μπλόκο για να ενημερώσουν το Σώμα, θα γίνει γενική συνέλευση και θα αποφασιστεί συλλογικά από αύριο τι θα κάνουν με τα τρακτέρ, αν θα διαλυθεί το μπλόκο ή θα παραμείνουν εδώ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα