Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών με φόντο τον κορωνοϊό

Στο τραπέζι της συνομιλίας μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία, όπως την έκδοση ομολόγων-corona αλλά και την πιστωτική γραμμή ενισχυμένων όρων του ESM

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για τον κορωνοϊό, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ηγέτες της ΕΕ καλούνται να εξετάσουν μέτρα για την αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού, όπως την έκδοση ομολόγων-corona αλλά και την πιστωτική γραμμή ενισχυμένων όρων του ESM. Αναφορικά με τον ESM, η συζήτηση αναμένεται να περιστραφεί γύρω από την πιστωτική γραμμή ενισχυμένων όρων και αν μπορεί να στηρίξει τα κράτη την δύσκολη αυτή περίοδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Εμανουέλ Μακρόν και 7 ακόμη ηγέτες της ΕΕ, με επιστολή τους, καλούν την Ένωση να δημιουργήσει ομόλογα-corona για να διαθέσει σημαντικά κονδύλια μπροστά στην υγειονομική κρίση. Η ιδέα του ευρωομολόγου είχε βρει αντίθετη, παλιότερα, τη Γερμανία, και άλλες χώρες του βορρά, ωστόσο, τώρα, η επαναφορά του αιτήματος στο ανώτερο επίπεδο δημιουργεί προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης