Σε φόρουμ κατά του αντισημιτισμού στην Ιερουσαλήμ ο Καραγκούνης

Στις εργασίες του 6ου Παγκοσμίου Φόρουμ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, στην Ιερουσαλήμ, συμμετέχει ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος, όταν ήταν υπουργός, είχε θεσπίσει τον αντιρατσιστικό νόμο του 2014, που για πρώτη φορά καταδίκαζε ποινικά την κακόβουλη άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο κ. Καραγκούνης συναντήθηκε με τον υπουργό Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ισραήλ Οφίρ Ακούνις, ο οποίος τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ και τις προοπτικές που δημιουργεί η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα Τεχνολογίας, Ενέργειας και Άμυνας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από πλευράς Ισραήλ στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς.

Ο κ. Καραγκούνης συνάντησε, επίσης, και την ελληνικής καταγωγής βουλευτή, Αγιέλετ Ναχμίας – Βερμπίν, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ και συζήτησαν για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο λαών, αλλά και την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δυο κοινοβουλίων.

Τέλος, ο Έλληνας βουλευτής θα συναντηθεί με εκπροσώπους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ θα επισκεφτεί μεγάλο σωφρονιστικό κατάστημα του Ισραήλ και να ενημερωθεί για τους κανόνες λειτουργίας, αλλά και τα συστήματα ασφαλείας των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα