Σε ημερίδα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στους ΟΤΑ ο Γ. Πατούλης

Στην αναγκαιότητα να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα θωρακίζουν την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων στους δήμους αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα που οργανώνει σήμερα η ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Όπως υπογράμμισε είναι σημαντικό να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος που διατρέχουν οι εργαζόμενοι. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να θεσπιστεί ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Προς την κατεύθυνση αυτή χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Α. Χαρίτση για την κατάθεση νομοσχεδίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται καμία έκπτωση στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και συμπλήρωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία.

«Θέλουμε εργαζόμενους που θα έχουν μόνιμη εργασία. Ανθρώπους που θα έχουν εκπαιδευτεί και θα γνωρίζουν τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να παίρνουν για την ασφάλεια τους. Από την πλευρά τους οι δήμοι οφείλουν να εφαρμόζουν το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να μην μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή κανενός εργαζόμενου».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι η κεντρική διοίκηση θα πρέπει να συμβάλει έμπρακτα στην προσπάθεια ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του στόλου των απορριμματοφόρων των δήμων.

Διαβάστε επίσης