Σε καραντίνα το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα

Τι λέει η ηγουμένη που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Διευκρινίσεις σχετικά με την καραντίνα στην οποία έχει μπει το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού έδωσε η ηγουμένη της Μονής, γερόντισσα Τιμοθέη.

Μιλώντας στο πρακτορείο “Ορθοδοξία” ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θετικές στην Covid-19 βρέθηκαν 13 και όχι 16 μοναχές οι οποίες νοσούν μέχρι στιγμής ελαφρά και βρισκόντουσαν σε απομόνωση πριν βγουν τα αποτελέσματα των τεστ, καθώς είχαν υποψιαστεί ότι φέρουν τον ιό.

Συμπληρώνει δε ότι:“Έχει γίνει απολύμανση σε όλο τον χώρο της Μονής, και οι ξενώνες είναι ήδη κλειστοί από την πρώτη στιγμή της καραντίνας.Το προσκύνημα εξυπηρετείται από προσωπικό το οποίο είναι αρνητικό με πολλαπλά συνεχόμενα rapid τεστ, από τους ειδικούς του Νοσοκομείου Αιγίνης. Ιερές ακολουθίες, παρακλήσεις και θείες λειτουργίες δεν γίνονται από την ημέρα της καραντίνας έως το πέρας αυτής”.

“Μπήκαμε σε καραντίνα στις 8 Αυγούστου, ημέρα Κυριακή, όταν μετά από συμπτώματα που παρουσιάσαμε, πήγαμε στο νοσοκομείο Αιγίνης για έλεγχο και διαγνωστήκαμε θετικές στον κορωνοϊό 13 μοναχές. Δυο μέρες πριν, επειδή το είχα υποψιαστεί, είχαμε σταματήσει να βγαίνουμε. Δεν βγαίναμε έξω και απομακρυνθήκαμε σε κτίριο, το οποίο δεν έχει επαφή με το προσκύνημα. Η πτέρυγα, όπου βρίσκονται τα κελλιά μας, δεν είναι πλησίον του προσκυνήματος του Αγίου, δεν έχει επαφή με την αυλή του Αγίου, ούτε με το χώρο, όπου βρίσκεται όλο το προσωπικό. Και πράγματι, στους ελέγχους το προσωπικό μας βγήκε όλο αρνητικό. Αφού κατεγράφη η ασθένεια στον ΕΟΔΥ, ήρθε κλιμάκιο να μας δει. Τους εξήγησα ότι είμαστε σε καραντίνα κι εκείνοι θέλησαν να βγω έξω. Είπαν ότι υποχρεούνται να κάνουν τον έλεγχο, αλλά τους είπαμε ότι βρισκόμαστε σε καραντίνα από τις 8 του μηνός κι έτσι ήρθαν εκείνοι μέσα. Πραγματοποίησαν τους ελέγχους σε εμάς και στο προσωπικό και τα αποτελέσματα ήταν ίδια. Οι 13 μοναχές προς το παρόν το περνάμε πολύ ελαφριά, “στο πόδι”! Μας παρακολουθεί γιατρός από το νοσοκομείο, αλλά και ιδιώτης ιατρός. Οι ξενώνες έκλεισαν, δεν τελούνται οι ακολουθίες και η μονή σφραγίστηκε από τις 13/8 έως τις 28/8. Ωστόσο, εφόσον έχουμε βγει σε καραντίνα από τις 8 του μήνα, θα έπρεπε να είναι λιγότερες οι μέρες που υπολείπονται…”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα