
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Αμοργός – Συνεχίζει να «χορεύει» ο Εγκέλαδος στη Σαντορίνη
Η κήρυξη θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 11 Μαρτίου
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μετά τη Σαντορίνη, και η Αμοργός. Η κήρυξη, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο, θα ισχύσει έως και τις 11 Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ήδη κηρυχθεί και η Σαντορίνη, ενώ οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού συνεχίζουν ακάθεκτες.
Ειδικότερα, λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα (03:14) σημειώθηκε σεισμός με μέγεθος 5 στην κλίμακα Pίχτερ με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 24 χλμ νότια – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού. Επιπλέον από τις 03:35 έως τις 04:23 καταγράφηκαν 4 σεισμικές δονήσεις άνω των 4 βαθμών με μέγιστο μέγεθος το 4,6 στις 04:14 και επίκεντρο τα 25 χλμ. νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού
Παράλληλα διαδοχικές ήταν οι σεισμικές δονήσεις από τις 10:29 έως τις 12:02 στην ίδια περιοχή, καθώς καταγράφηκαν 10 σεισμοί άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Pίχτερ με ισχυρότερη αυτή που σημειώθηκε στις 10:29 (4,9) με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 27 χλμ νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.