Σε πλήρη σύγχυση η ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ που δεν αρέσει στους ψηφοφόρους

Τον τελευταίο χρόνο της διακυβέρνησης Τσίπρα, σύσσωμα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλαν τις δημοσκοπικές εταιρείες για τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έδιναν μεγάλο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία. Κάποιοι μάλιστα έκαναν λόγο ακόμη και για σχέσεις διαπλοκής.

Ήρθαν οι εκλογές του 2019 και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξερε από πού του έρχονταν οι σφαλιάρες. Μία από τους δήμους, μία από τις περιφέρειες, μία από τις ευρωεκλογές και στο τέλος η ήττα στις εθνικές εκλογές. Ακόμη και τώρα κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζουν ότι οι δημοσκοπήσεις δεν λένε την αλήθεια. Προφανώς αυτή την τακτική ακολουθεί και το ΚΙΝΑΛ. Ειδικά η ηγετική ομάδα, που βλέπει ότι τελειώνει το καντήλι της Φώφης Γεννηματά στην κομματική εξουσία.

Διότι εάν παραμείνει η Γεννηματά πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, τότε το κόμμα θα έχει πρόεδρο, γραμματείς, φαρισαίους και διαφόρους παρατρεχάμενους, αλλά δεν θα έχει ψηφοφόρους. Αυτοί θα έχουν φύγει. Εξάλλου αυτό το μήνυμα έχει σταλεί, μέσω των δημοσκοπήσεων,  από τους ψηφοφόρους στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Έλα όμως που αυτοί δεν το καταλαβαίνουν.

Κεντρική απόφαση

Κι έτσι φτάσαμε στο σημείο το ΚΙΝΑΛ αφού πρώτα κατηγορούσε τα ΜΜΕ επειδή αναδεικνύουν την καρατόμηση του Λοβέρδου και την υποψηφιότητα του, τώρα επιτίθενται και κατά των δημοσκοπικών εταιρειών. Διότι όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι η επίθεση του Βασίλη Κεγκέρογλου κατά του Στράτου Φαναρά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, δεν έγινε επειδή έτσι αποφάσισε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ. Τουναντίον ο ηρακλειώτης βουλευτής και πρώην υπουργός επιτέθηκε στον Στράτο Φαναρά και στους δημοσκόπους γενικότερα επειδή είναι μία κεντρική απόφαση της ηγετικής ομάδα, η οποία έτσι θεωρεί ότι θα φανατίσει τους οπαδούς της Γεννηματά, οι οποίοι ημέρα με την ημέρα εξαφανίζονται και προτιμούν ακόμη και από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να στραφούν στην… κακή δεξιά.

Και φυσικά θα ήταν η ξευτίλα του αιώνα η ίδια η πρόεδρος ενός κόμματος να επιτίθενται σε δημοσκοπικές εταιρείες, επειδή δεν της αρέσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων, δόθηκε η εντολή στον γραμματέα της Κ.Ο. να προχωρήσει στην αμφισβήτηση της δημοσκόπησης. Το μόνο βέβαια που πέτυχε ήταν να προκαλέσει τον γέλωτα ακόμη και στα παρδαλά κατσίκια.

Σε πλήρη σύγχυση

Το ότι η ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και αυτό φαίνεται ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι οι ψηφοφόροι τους κρίνουν θετικά τον Πρωθυπουργό, εν μέσω τριπλής κρίσης (υγειονομικής, οικονομικής και με την Τουρκία). Είναι δε ειρωνεία ότι ο κ. Κεγκέρογλου αμφισβητεί την έρευνα της Metron Analysis, η οποία κατά τα άλλα ανέδειξε την κυρία Γεννηματά ως δεύτερη πιο δημοφιλή πολιτική αρχηγό, πίσω μόνο από τον κ. Μητσοτάκη και μπροστά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα!

Προφανώς η δημοσκοπική στασιμότητα του ΚΙΝΑΛ, η οποία δεν καταγράφεται μόνο από την Metron Analysis αλλά και από άλλες εταιρείες –ακόμα και από την Pulse που εκτιμάται ότι «μετρά» στο δείγμα της «καλύτερα» την Κεντροαριστερά– έχει προκαλέσει εκνευρισμό στη Χαριλάου Τρικούπη, σε συνδυασμό φυσικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Λοβέρδου για την αρχηγία.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτοί που θα κληθούν να ψηφίσουν ποιον θέλουν αρχηγό του ΚΙΝΑΛ είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την Γεννηματά. Κι όμως στην ηγετική ομάδα αντί να σκεφτούν τι φταίει που δεν αρέσει το ΚΙΝΑΛ ασχολούνται με το να κυνηγούν ανεμόμυλους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα