Σε ποιους έστειλε μήνυμα ο Βενιζέλος;

Φωτιές άναψε ένα άρθρο του στα «Νέα» ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Φωτιές άναψε ένα άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου στα «Νέα», με αφορμή μία έρευνα της Μetron Analysis για λογαριασμό του «Κύκλου Ιδεών» του σχετικά με την πανδημία.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέσω του άρθρου συμβουλεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «θα έπρεπε να έχει διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο που παράγει συναίνεση». Ξεκαθαρίζει, βέβαια, ότι «δεν εννοώ ένα πλαίσιο συγκυβέρνησης ή ακύρωσης των διακεκριμένων θεσμικών ρόλων κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Θα μπορούσε και θα έπρεπε –ακόμα και τώρα υπάρχει περιθώριο– η κυβέρνηση να επιβάλει τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στις διαδικασίες απάντησης στα μεγάλα διλήμματα που συνεπάγεται σε όλες τις χώρες η διαχείριση της κρίσης, ώστε και θεσμικά να φαίνεται ότι δεν λειτουργεί η κλασική, συμβατική αντιπαλότητα».

Ο ίδιος, πάντως, επεσήμανε ότι «με αυτόν τον τρόπο το πεδίο της δημοκρατικής αντιπαράθεσης δεν περιορίζεται. Υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που το τροφοδοτούν». Και όσοι το διάβασαν αναζητούν να κατανοήσουν ποια μηνύματα στέλνει και πού ο Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα