Σε ποιους «κλήρωσαν» 3 μεγάλα οδικά έργα

Στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας και για τα τρία έργα θα ελεγχθούν τα κατατεθειμένα δικαιολογητικά και αφού αξιολογηθούν εκ νέου οι προσφορές θα αναδειχθεί για καθένα από αυτά ο οριστικός ανάδοχος.

Η ΑΚΤΩΡ, η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. και η «τριπλέτα» ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ είναι οι νικητές της προσωρινής  αναδοχής τριών μεγάλων δημόσιων οδικών έργων μετά από το άνοιγμα των σχετικών προσφορών που έγινε στις αρχές της εβδομάδας. Συγκεκριμένα:

>>Για το τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος Λασιθίου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, προϋπολογισμού €186.000.000, προσωρινός ανάδοχος κρίθηκε η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί και θα επισκευαστεί παράπλευρο και κάθετο οδικό δίκτυο μήκους 14χλμ. με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

>>Για το έργο της οδικής παράκαμψης Χαλκίδας και της παράκαμψης Ψαχνών, προϋπολογισμού €210.000.000, προσωρινός ανάδοχος κρίθηκε η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών το εν λόγω έργο εντάσσεται στο σχέδιο βελτίωσης της σύνδεσης της Αθήνας και της Χαλκίδας με τη Βόρεια Εύβοια, με παράλληλη αποσυμφόρηση του αστικού ιστού της Χαλκίδας, της Ν. Αρτάκης και των Ψαχνών. Σε συνδυασμό με τον νέο οδικό άξονα προς τη Β. Εύβοια που μελετάται η παρέμβαση θα προσφέρει στο μέλλον έναν ενιαίο και ασφαλή οδικό άξονα μέχρι την Αιδηψό που θα καλύπτει τις τουριστικές και λοιπές ανάγκες της Β. Εύβοιας.

>>Για την ολοκλήρωση του οδικού έργου στην Λ. Κύμης στην Αττική, στο τμήμα από την Αττική Οδό (Α/Κ Κύμης) έως Ε.Ο. Α1 (Α/Κ Καλυφτάκη), προϋπολογισμού €352.000.000, προσωρινός ανάδοχος κρίθηκε η ένωση οικονομικών φορέων ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Το συγκεκριμένο έργο είναι συγκοινωνιακά κομβικό δεδομένου ότι θα εξυπηρετεί μέση ημερήσια κυκλοφορία 30.000 οχημάτων που θα κινούνται μεταξύ του κέντρου της Αθήνας και της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, βόρεια της Κηφισιάς.

Στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας και για τα τρία έργα θα ελεγχθούν τα κατατεθειμένα δικαιολογητικά και αφού αξιολογηθούν εκ νέου οι προσφορές θα αναδειχθεί για καθένα από αυτά ο οριστικός ανάδοχος.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα