Σε ποιους… σφυρίζουν ποιοι θα οριστούν διαιτητές;

Στο βασίλειο της ΕΠΟ, οι καταστάσεις που επικρατούν είναι πρωτόγνωρες και αποπνέεται δυσοσμία. Σε μια περίοδο που με το καλημέρα το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, με συμπεριφορές που παραπέμπουν σε μοναρχικά καθεστώτα όπου έχει καταργηθεί το ανώτατο συλλογικό όργανο, και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής μαθαίνουν τελευταία τι συμβαίνει στην Ομοσπονδία, ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό.

Τελευταίο φαινόμενο που αναδεικνύει πως βασιλεύει το παρασκήνιο, ο ορισμός του διαιτητή Σιδηρόπουλου στο Κυριακάτικο ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η τοποθέτηση Έλληνα διαιτητή σε ένα ματς τεράστιου ενδιαφέροντος για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αλλά ότι είχε διαρρεύσει η απόφαση του Μπένετ, κάτι που πιστοποιεί και με τη βούλα πως η Ομοσπονδία είναι τρύπια. Ποιοι ξέρουν τις επιλογές του αρχιδιαιτητή και σε ποιους τις μεταφέρουν; Γιατί αν έγινε στα ΜΜΕ η διαρροή που εκθέτει την Ομοσπονδία, φανταστείτε τι συμβαίνει με τους παράγοντες των ομάδων. Πλέον όλοι είναι βέβαιοι πως το πράγμα έχει αρχίζει και σαπίζει. Πάντα υπήρχε παρασκήνιο, αλλά αυτό παραπάει. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, οι εξελίξεις είναι βέβαιο πως θα είναι πολύ άσχημες, καθώς ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Στα ντέρμπι για παράδειγμα, ειδικά αν τοποθετείται Έλληνας, θα πρέπει η κλήρωση να γίνεται λίγο πριν το ματς. Όταν η αξιοπιστία του πρωταθλήματος βρίσκεται στα τάρταρα, η Super League 1 κινδυνεύει να γίνει Super League 2. Όλοι θα ψάχνουν τι συμβαίνει στο παρασκήνιο. Και τότε θα παρακαλάνε να έλθουν χορηγοί, να βρεθούν κανάλια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, να προσελκύσουν φιλάθλους στα γήπεδα.

Κλήρωση λοιπόν για τους διαιτητές, κλήρωση και για τους αθλητικούς δικαστές. Να μην κατευθύνονται υποθέσεις ειδικής βαρύτητας σε συγκεκριμένους δικαστικούς που ήδη έχουν προκαλέσει με τις αποφάσεις τους κι έχουν νοθεύσει το πρωτάθλημα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα