Σε Ραφήνα και Μαραθώνα αντιπροσωπεία των Αθηναίων δικηγόρων

Αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επισκέφθηκε σήμερα τους πυρόπληκτους δήμους Ραφήνας και Μαραθώνα και δεσμεύτηκε να συνδράμει έμπρακτα στις διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα προς στους πυρόπληκτους.

Αναλυτικότερα, αντιπροσωπεία του ΔΣΑ αποτελούμενη από τον γενικό γραμματέα Μιχάλη Καλαντζόπουλο και τους συμβούλους Κωνσταντίνο Ρίζο και Μιχαήλ-Άγγελο Βουράκη, επισκέφθηκε σήμερα τους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας, και ήρθε σε συνεννόηση με τους δήμαρχους και γενικούς γραμματείς των εν λόγω δήμων.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣΑ, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και για τα άμεσα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι πυρόπληκτοι κάτοικοι τους και ενόψει της έναρξης υποβολής των αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα στους πυρόπληκτους, εξέφρασε την βούληση του ΔΣΑ να συνδράμει τις υπηρεσίες των δήμων με όποιον τρόπο κριθεί αναγκαίο από αυτές, για την έγκαιρη και σωστή παραλαβή και διεκπεραίωση των αιτήσεων.

Από πλευράς του δήμου Μαραθώνα, ζητήθηκε η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, για την υποβοήθηση του έργου της διεκπεραίωσης των αιτήσεων των πυρόπληκτων για διάστημα ενός μηνός.

Ο ΔΣΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού και θα διαθέσει στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες δύο δικηγόρους-συνεργάτες του, από την προσεχή Δευτέρα.

Ακόμη, από την προσεχή Πέμπτη, σύμβουλος του ΔΣΑ επικουρούμενος από συνεργάτες του συλλόγου, θα παρευρίσκεται στον χώρο κατάθεσης των αιτήσεων στον δήμο Μαραθώνα, για την παροχή άμεσης, δωρεάν νομικής συνδρομής προς τους πυρόπληκτους κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Ο ΔΣΑ, ήδη μετά από συνεννόηση με την διοίκηση του ΚΑΤ και για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των εγκαυματιών της πρόσφατης πυρκαγιάς, προμηθεύτηκε και έθεσε στη διάθεση του νοσοκομείου, ένα ειδικό μόνιτορ για τη μονάδα εγκαυμάτων στην κλινική πλαστικής χειρουργικής του εν λόγω νοσοκομείου, αξίας 5.766 ευρώ.

Διαβάστε επίσης