bpbg
bpbg

Σε ρόλο… «Ρασπούτιν» ο Μέλο Περέιρα

Μπάχαλο με τη διαιτησία και το VAR, αλλά πέρα βρέχει για τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή - Είναι ο καλύτερος οικονομικός μετανάστης των €22.500 και το μόνο που κάνει είναι να «μαγειρεύει» τους ορισμούς για να είναι όλοι δυσαρεστημένοι πλην του ΠΑΟΚ

Το VAR έχει καταντήσει κωμωδία κι ο Περέιρα είναι αραχτός και πίνει καφεδιά.

Τσιμέντο να γίνει που δεν έχουνε γραμμή οφ σάιντ οι VARistes κι αποφασίσουνε με το μάτι. Καλά κάνει, σου λέω εγώ, ο Μέλο, που είναι τίγκα στο μέλι. Μιλάμε πολύ σοβαρά τώρα. Ο Πορτογάλος είναι ο καλύτερος του χωριού.

Ο καλύτερος οικονομικός μετανάστης. Βρήκε τον μήνα που τρέφει τους υπόλοιπους. Γιατί να κάτσει να στενοχωρηθεί, δηλαδή, το παλικάρι; Επειδή ο Ευαγγέλου έχει πάρει με 108 τον ΠΑΟΚ; Στα παπόρια του.

Να σ’ το κάνω πενηνταράκια, δεκάσεντσα. Ο Περέιρα δεν είναι κανένας τυχαίος. Για να φτάσεις να είσαι top class διαιτητής, πάει να πει, δεν τρέχει αίμα στις φλέβες σου. Σαλέπι μπορεί να τρέχει, καλώδια μπορεί να έχεις, αίμα αποκλείεται! Το ξέρει το έργο ο Μέλο πώς παίζεται στην Ευρώπη. Και οι FIFA-UEFAτζήδες τον βάζουν στην Ελλάδα, πασάς στα Γιάννενα ο Μέλο.

Έρχεται ο Μέλο τον Ιούλιο του ’17 και βλέπει ένα απέραντο μπουρδέλο. Τον Αλέξη να λέει ότι θα καταργήσει τα μνημόνια μ’ έναν νόμο, Βαρουφάκηδες, Κατρούγκαλοι, Ζουράριδες, Καμμένοι, Τασίες  και τα ρέστα.

Μάλιστα. Φόρα, ρε μάστορα, τα παπούτσια του Μέλο. Τι να σκεφτεί δηλαδή, όταν μπήκε στο μπουρδέλο; Ότι ήρθα να κάνω δουλειά, να φτιάξω την ελληνική διαιτησία; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Πάει για ενημέρωση και του λένε στην ΕΠΟ, κάτι μουτράκλες, ότι, κοίτα, τη διοίκηση την έβγαλε ο Σαββίδης με 3,5 μιλιόνια. Οι διαιτητές μπαίνουν στους πίνακες επειδή τους πλασάρει ο πρόεδρος των ΕΠΣ για να ψηφίσουν Γραμμένο.

Ο Ιβάν έχει κάνει κολεγιά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα. Τι να κάτσει να κάνει, δηλαδή, ο Περέιρα; Ν’ ασχοληθεί με τη διαιτησία; Την τσάπα θα πάρει να βαράει τσαπιές στον κήπο όλη μέρα και να μη σηκώνει τα τηλέφωνα.

Περνάει ο καιρός και βγαίνουν άλλες ΣΥΡΙΖΟμαγκιές. Με Τουλουπάκη, με τον «Ρασπούτιν», τη Novartis. Μια χαρά, σου λέει ο Μέλο, την έχω στην Ελλάδα.

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, παντελονιάζω ξεκούραστα 22.500 ευρώ. Ούτε ο Προκόπης, ούτε ο Μητσοτάκης παίρνουν τόσα. Κορόιδο είμαι ν’ ασχοληθώ; Βάλ’ τα στην απομέσα κι από ’δώ πήγαν κι άλλοι.

Έχω λάθος; Μια χαρά ζωή και κότα την περνάει ο Περέιρα στην Ελλάδα. Και τα ταξιδάκια του στη Θεσσαλονίκη τα κάνει και βλέπει κόσμο, και μαθαίνει την ελληνική κουλτούρα, την ελληνική κουζίνα, τη σεξουαλική απελευθέρωση. Άνδρας είναι στο φινάλε. Υλικό ψάχνει για να γράψει κάνα βιβλίο ότι το καλοκαίρι την κάνει από την Ελλάδα.

Νόμος της ζωής είναι αυτός στην Ελλάδα. Νόμος και φιλοσοφία μαζί. Μια φορά σου ’ρχεται η τύχη. Δεύτερη, δεν έχει. Την άρπαξες την πρώτη φορά, κονόμησες. Θα έχεις να τρώνε και τα τρισέγγονα.

Έτσι είναι. Είσαι τίποτα μυγιάγγιχτος και λες ότι είσαι καθαρός και δεν τα παίρνω; Πέταξε το πουλάκι. Θα πεθάνεις στην ψάθα. Μην πας μακριά, ρε.

Δούλεψε να ζεις και κλέψε να ’χεις, σου λέει ο Έλληνας. Βαθιά φιλοσοφία είναι αυτή. Έτσι και την άκουγε κανένας Σωκράτης ο αρχαίος, ένα κιλό κώνειο θα το έπινε μονάχος του. Κανένας δεν θα τον υποχρέωνε.

Από την πρώτη στιγμή το κοζάρισε ο έργο ο Μέλο ότι εδώ δεν υπάρχει γιατρειά. Είναι ιστορία της πλάκας η Ελλάδα. Άπαξ και οι πρόσφυγες έρχονται για διακοπές ό,τι ώρα θέλουνε και δεν τρέχει κάστανο, κι οι μισοί Έλληνες το παίζουνε καλοί και θέλουν να πεθάνουν οι κακοί που δεν τους θέλουνε, τι τα θες, τι τα γυρεύεις, μάστορα. Να φοβάσαι αυτόν που το παίζει καλός. Άπαξ ο άλλος σου λέει ότι είμαι καλός και ψόφο στους κακούς, αντίο, Ευάγγελε.

Έτσι είναι. Άπαξ και βγαίνουν οι στατιστικές ότι το 2050 οι Έλληνες θα είναι 2,5 εκατομμύρια στην Ελλάδα και οι ξένοι καμιά δεκαριά, κι οι προοδευτικοί το παίζουνε πολυπολιτισμικοί και άλλες τέτοιες παπαριές, τι να κάτσει ν’ ασχοληθεί ο Μέλο, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα;

Σου λέει, αυτοί δεν μπορούν να σκεφτούν πέρα από τη μύτη τους και θα μ’ ενδιαφέρει εμένα, αν δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη;

Κι εγώ ρωτάω τώρα. Της Πουλχερίας το μαγκάλι γίνεται κάθε Κυριακή με το VAR. Από ’δώ το Σαββιδοτεχνείο, απ’ εκεί οι υπόλοιποι.

Με Τάσο Κάκο και Τάσο Μητρόπουλο παίζουν οι Σαββιδοτέχνες. Περιμένουνε και τον Μαρινάκη, τώρα που πήρε την άδεια στο One, ν’ αρχίσει κι αυτός τα ίδια.

Κι αν αύριο οι ξένοι οι μετανάστες γίνουν περισσότεροι και με δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίσουν να φοράνε μπούργκες οι γυναίκες, τι θα γίνει; Θα του πούμε ότι εδώ είναι Ευρώπη; Και στο ανατολικό Λονδίνο γιατί δεν τους λένε;

Δημοκρατία. Έτσι γίνεται στη δημοκρατία. Ό,τι πούνε οι πολλοί. Στην αραπιά μπορεί να κυκλοφορήσει γυναίκα από τη Δύση έτσι και δεν έχει μπούργκα; Όχι βέβαια. Μην το τραβήξουμε άλλο. Η υπουργός της Ελλάδας, Έλενα Κουντουρά, τη φόρεσε κανονικά όταν πήγε στη Σαουδική Αραβία.

Ποιος να τα σκεφτεί αυτά, ρε. Εδώ κρατάνε σημειώσεις μην τυχόν κι ο διαιτητής δώσει κανένα ανάποδο φάουλ. Για να σκεφτείς τέτοια πράγματα, πρέπει να έχεις ανοικτό μυαλό, ρε. Άπαξ και βλέπεις Μουτσινάδες και Μπεκατώρες στην τηλεόραση, πιάσε το αυγό και ξούρισ’ το.

Ξεφύγαμε, όμως. Για τον Μέλο με το τίγκα μέλι λέγαμε. Κάθεται στο γραφείο του και ορίζει τους διαιτητές. Μάλιστα. Αυτή είναι η δουλειά του. Κι ας γίνεται της αλεπούς ο θάνατος δίπλα του, από διαμαρτυρίες κι ανακοινώσεις.

Χαμπάρι δεν παίρνει. Και σου λέει ο άλλος ότι ο Μέλο είναι ένας «Ρασπούτιν» του ποδοσφαίρου με τους διαιτητές. Μάγειρας, δηλαδή. Καμία σχέση, λέω εγώ. Δεν κάνει τέτοια πράγματα ο Μέλο. Καθαρός είναι. Καθαρός και αραχτός. Το έξω μετράει όμως. Άπαξ κι ο κόσμος τον θεωρεί «Ρασπούτιν», δεν κάνει τίποτα να το αλλάξει.

Να σου δώσω την είδηση. Ο Περέιρα τελειώνει το καλοκαίρι. Ο Θόδωρος τον καθαρίζει σαν αυγό. Κι ο Γραμμένος τελειώνει και κράτα στον σκληρό δίσκο αυτό που σου γράφω.

Ό,τι έφαγε, έφαγε ο Μέλο. Πάει κι ο Γραμμένος που κάνα τρίμηνο τώρα τσεπώνει κι αυτός το πεντοχίλιαρο τον μήνα. Στόμα έχει και μιλιά δεν έχει, αλλά η γενική συνέλευση αποφάσισε να τον κάνει εκτελεστικό πρόεδρο, για να τσεπώνει κι αυτός. Σκάβει όλη τη μέρα ο πρόεδρος και πρέπει να πληρώνεται.

Και μην πει κανένα κορόιδο πώς θα γίνει να τον φάνε τον Γραμμένο το καλοκαίρι. Πρώτον και κύριον, θέλει να φύγει ο ίδιος. Δεν το αντέχει αυτό ο Βαγγέλης. Όπως σ’ το λέω.

Ο Βαγγέλης είναι για καμιά παρεούλα με καλό κρασί και μεζέ, φούμα τσιγαράκι και ανάλυση του κοινωνικού γίγνεσθαι, μέσα από τη νομικίστικη προοπτική. Τι μπάλες και παπαριές. Να φοβάται κάθε φορά που βαράει το κινητό, μήπως είναι ο Σαββίδης και του αρχίσει στα κοσμητικά;

Κι όχι ότι θα γίνουνε σίγουρα τίποτα εκλογές το καλοκαίρι. Κράτα μια πισινή. Εξομάλυνση μπορεί να γίνει. Ψάχνουνε στου Αυγενάκη να βρουν ένα πρόσωπο κοινά αποδεκτό, σου λέει. Να το σερβίρουνε στον Θόδωρο και να συνεχίσει η δουλειά. Μάλιστα. Και τι θα πει αποδεκτό, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Να σου δώσω ένα παράδειγμα.

Ποιον θεωρείς, ρε, μάγκα, υπεράνω πάσης υποψίας; Να μη σ’ το πάω στο πολιτικό. Ο Νανόπουλος, σου λέω εγώ. Με NASA, CERN και τα ρέστα. Μάλιστα.

Άντε και σου λέω εγώ, ότι δεχότανε ο Νανόπουλος. Δεν θα έμενε παραπάνω από 40 μέρες στην ΕΠΟ. Και πολλές είπα. Στον μήνα απάνω θα τον είχανε καταπιεί. Δεν θα ήξερε από πού να λακίσει.

Έτσι είναι. Εδώ μιλάμε ότι ο Νανόπουλος είναι το πιο μεγάλο μυαλό στην Ευρώπη ολόκληρη. Μέσα σε όλες τις ανακαλύψεις είναι. Βαρυόνια, κουάρκ, κβαντική χρωματοδυναμική και τα ρέστα.

Άντε να του πεις του Νανόπουλου, βάλε την υπογραφή σου εδώ, να πουλήσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου. Πάει φυλακή ο Νανόπουλος, χωρίς να το καταλάβει. Ή, έλα να φτιάξουμε, κύριε Νανόπουλε, την κάρτα υγείας του ποδοσφαιριστή. Την τύχη του Γκαγκάτση θα έχει.

Άλλο θέλω να σου πω. Άπαξ κι ο Αυγενάκης ψάχνει για νέο πρόεδρο, ψώνισε από σβέρκο έτσι και την πέσει σε τίποτα Νανόπουλους, που δεν το ξέρουνε το έργο.

Ο Γκαγκάτσης κάνει, που λέει ο λόγος, ο Κούγιας κάνει, που ξαναλέει ο λόγος, ο Νανόπουλος δεν κάνει. Μεγάλη υπόθεση να το ξέρεις το έργο, μάστορα.

Και μαζί με τον Μέλο και τον Βάγγο, μας τελειώνει κι αυτό το παλικάρι ο σινιέ ασορτί γραβάτα – κάλτσα – ζώνη, Πετρ Φούσεκ. Έγραψε ιστορία κι αυτός στην Ελλάδα. Ακόμα ένας Περέιρα ήταν ο Φούσεκ. Μη μου τους κύκλους τάραττε. Το παραδάκι να πέφτει και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει ο κύριος.

Ζήτησε, λέει, να τον δει ο Αλαφούζος τον Πετράν και του είπε ότι έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Ελβετία. Έτσι είναι ο Φούσεκ, έρχεται σαν τον Φαντομά, βάζει υπογραφή ότι ήρθε για να πάρει το μεροκάματο και την κάνει με το επόμενο αερόπλανο.

Γι’ αυτό κι ο Αλαφούζος ζήτησε να δει τον Χούμπελ. Επειδή ο Φούσεκ είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις. Κι άμα δεν είχε, δηλαδή, θα τον δεχότανε; Με την καμία.

Αφού ξέρει ότι μπορεί να την κάνει από την Ελλάδα και χωρίς να έρθει το καλοκαιράκι, να κάτσει να του λέει ο Αλαφούζος ότι τον έσφαξαν οι Σκουλάδες στη Ριζούπολη; Άλλη σκοτούρα στο κεφάλι του δεν είχε ο σινιέτος Πετράν, να κάτσει να ακούει τον Αλαφούζο

Ήξερε για την απάτη

Όπως θα διαβάσετε στη διπλανή στήλη, ο Μέλο Περέιρα κοζάρισε πώς πάει το έργο στην Ελλάδα, τσεπώνει και σκαλίζει τον κήπο του από τα ζιζάνια.

Και βγαίνει ο Κουκουλάκης και λέει το φοβερό. Ότι δεν υπάρχει η γραμμή του οφ σάιντ στο VAR. Τη βλέπουνε οι τηλεθεατές και δεν τη βλέπουν οι VARistes. Κι άπαξ δεν τη βλέπουνε, κόβουνε με το μάτι και το φρύδι αν υπάρχει οφ σάιντ. Γίνεται αυτό το πράγμα, ρε; Γίνεται.

Ο Περέιρα όφειλε να καθυστερήσει να βάλει το VAR. Για τον Γραμμένο δεν έχω κουβέντα. Ο Μέλο έπρεπε να πάρει απόφαση. Πίεζε ο Βασιλειάδης, δεν βαριέσαι, σου λέει ο Μέλο. Το έβαλε το VAR.

Τεράστια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, σου έλεγε ο Βασιλειάδης, κι άρα, έπρεπε να τον ψηφίσει ο λαός κι αυτόν και τον Αλέξη που το έκανε πράξη.

Και για να έχουμε και το καλό ερώτημα: Γιατί ο Περέιρα ή ο Γραμμένος ή αυτοί οι Φουσεκάδες δεν είπανε την αλήθεια ότι δεν υπάρχει η γραμμή του οφ σάιντ στο μόνιτορ; Η απάντηση στην απέναντι σελίδα.

Γραμμένο τον Περέιρα οι διαιτητές

Και για να τελειώνουμε με τον Περέιρα. Όποιος έχει παρτίδες με κάποιον διαιτητή, καταλαβαίνει πώς το παίζει το έργο ο Πορτογάλος.

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Οι διαιτητές δεν πληρώνονται. Λες και δουλεύουνε σε καμία βιοτεχνία με ενδύματα και δεν πάνε καλά οι πωλήσεις.

Βάρεσε το χέρι στο τραπέζι ο Μέλο; Ποτέ, σου λέω εγώ. Και πέρυσι τέτοιον καιρό, πάλι δεν πληρωνόντουσαν οι διαιτητές. Γιατί σ’ το λέω αυτό; Διότι οι διαιτητές γραμμένο τον έχουνε τον Περέιρα. Δεν τον υπολογίζουνε.

Σου λένε, ακούω τα μπινελίκια της ζωής μου και ο Μέλο δεν φροντίζει να πληρώνομαι. Γι’ αυτό και οι διαιτητές δεν τον υπολογίζουνε. Όπως το ακούς. Λεφτά δεν παίρνουνε, μπινελίκια ακούνε, γραμμή οφ σάιντ δεν υπάρχει στο VAR, γιατί ν’ ασχοληθούνε με τον Πορτογάλο;

Μπορεί και να τους συμφέρει κιόλας που ούτε ο Πορτογάλος ασχολείται μαζί τους, ούτε αυτοί με τον Πορτογάλο. Καταλαβαινόμαστε, νομίζω. Δεν αντέδρασε ο Μέλο, δεν αντέδρασαν οι VAΡistes για τη γραμμή.

Οπότε, μην την ψάχνεις τη δουλειά, μάστορα. Μέχρι τέλους, έτσι θα πάει το πράγμα. Και ποιον βολεύει να πάει έτσι στο άκυρο; Θα ρωτήσουμε το Σαββιδοτεχνείο να μας πει, που στηρίζει τον Περέιρα. Χαίρετε.

Διαβάστε επίσης