Σε ξεχωριστό σπίτι από τον Τζόρτζι μαζί με το παιδί της βρίσκεται η Εύα Καϊλή

Τι είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για την Εύα Καϊλή μετά την απόφαση αποφυλάκισής της

Η Εύα Καϊλή θα μένει σε διαφορετικό σπίτι από αυτό του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι» όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για αποφυλάκιση της Ελληνίδας πρώην ευρωβουλευτού.

«Σήμερα είναι μία πολύ ευχάριστη ημέρα, όχι μόνο για την κυρία Εύα Καϊλή αλλά και για εμένα γιατί δεν είμαι μόνο δικηγόρος της αλλά και φίλος της. Και μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που πέρασε στις φυλακές, κάτω από συνθήκες τραγικές, τις οποίες μέχρι σήμερα δεν τις έχουμε δημοσιοποιήσει. Μπορώ να σας πω ότι βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι» είπε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος. Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι η κυρία Καϊλή θα μένει με το παιδί της σε άλλο σπίτι και όχι σε αυτό του Τζιόρτζι.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναμένεται να βγει από τη φυλακή τη Μεγάλη Παρασκευή ή τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το έγγραφο της αποφυλάκισής της

Το MEGA έχει εξασφαλίσει έγγραφο στο οποίο αποτυπώνεται το σκεπτικό της απόφασης αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με αυτό, οι Βέλγοι δικαστές σημειώνουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις προϋποθέσεις που κρατούσαν την ευρωβουλευτή στις φυλακές. Ωστόσο, η αιτιολογία που την αφήνουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους είναι ξεκάθαρα «προσχηματική» σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ, οι δικαστές επιμένουν ότι οι λόγοι που την κρατούσαν τόσο καιρό στη φυλακή ακόμη ισχύουν.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Δεδομένου ότι οι λόγοι όπως αναφέρονται στο ένταλμα σύλληψης που επιβεβαίωσαν τα ανακριτικά δικαστήρια, εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά στον κίνδυνο υποτροπής, συμπαιγνίας και αποφυγής εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη συνέχιση της προληπτικής κράτησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι».

Πρόκειται για σοβαρή παθολογία στη δημοκρατία στο επίπεδο της ΕΕ» καταγγέλλει ο κ. Παππάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα