Σε υψηλό άνω των δύο ετών το πετρέλαιο ενόψει ΟΠΕΚ

Την ίδια ώρα που η αυξανόμενη ζήτηση στις ΗΠΑ ενισχύει το κλίμα για τις τιμές του μαύρου χρυσού.

Άλμα άνω του 2% πραγματοποιούν οι τιμές του αργού έχοντας φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους από τον Νοέμβριο του 2018, ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ που θα εξετάσει τα όρια παραγωγής και εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία της ζήτησης καυσίμων στις ΗΠΑ με φόντο την έναρξη της θερινής «οδηγικής σεζόν».

Ειδικότερα, το αργό τύπου Brent βλέπει την τιμή του συμβολαίου Αυγούστου στα 70,85 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 2,2%, ενώ στο υψηλό ημέρας είχε φτάσει έως και τα 71 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο όπου έχει βρεθεί από το Νοέμβριο του 2018 σύμφωνα με τα δεδομένα του FactSet.

Αντίστοιχα, το αμερικανικό αργό βλέπει το δικό του συμβόλαιο Ιουλίου στα 68,30 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας όμως μεγαλύτερη άνοδο που αγγίζει το 3%.

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ +) είναι πιθανό να συμφωνήσουν να συνεχίσουν με αργό ρυθμό τη μείωση των περιορισμών παραγωγής αργού στη συνάντησή τους σήμερα, Τρίτη, ανέφεραν πηγές του Οργανισμού, εξισορροπώντας έτσι την αναμενόμενη ανάκαμψη της ζήτησης με την ενδεχόμενη αύξηση παραγωγής στο Ιράν.

«Παρόλο που υφίστανται ανησυχίες για αυστηρότερους περιορισμούς λόγω πανδημίας σε περιοχές της Ασίας, η αγορά φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στη θετική πορεία της ζήτησης από τις ΗΠΑ και σε περιοχές της Ευρώπης», ανέφεραν αναλυτές της ING Economics σε σημείωμά τους σήμερα, Τρίτη.

«Στις ΗΠΑ, η θερινή οδηγική σεζόν ξεκίνησε επίσημα μετά το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης (Memorial Day) και έχουμε εισέλθει σε αυτήν την περίοδο με τα αποθέματα βενζίνης να είναι ήδη σε χαμηλά επίπεδα και σχεδόν σε χαμηλό των 5 ετών για τη συγκεκριμένη περίοδο του έτους», επισημαίνεται στο σημείωμα.

Άλλωστε, η εταιρεία καταγραφής δεδομένων GasBuddy ανέφερε ότι η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ αυτή την Κυριακή σημείωσε άνοδο 9,6% από τον μέσο όρο των προηγούμενων τεσσάρων Κυριακών, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο για Κυριακή από το καλοκαίρι του 2019.

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα