Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ξύπνησε τα ξημερώματα τους Αθηναίους

Λίγα λεπτά πριν τις 05:00 (συγκεκριμένα στις 04:56) τα ξημερώματα σημειώθηκε σεισμική δόνηση η οποία έγινε αισθητή στο κέντρο της Αθήνας. Για λίγα δευτερόλεπτα η Γη τραντάχτηκε και ακούστηκε ο τρομακτικός ήχος του Εγκέλαδου! Οι σεισμολόγοι δίνουν ως επίκεντρο περιοχή 4 χλμ. Νοτιοανατολικά του Πικερμίου Αττικής!

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών προσδιορίζει τον σεισμό στους 4,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σε βάθος 5 χιλιομέτρων και απόσταση 27 χιλιομέτρων από την Αθήνα. Την ίδια ώρα, οι πρώτες εκτιμήσεις σύμφωνα με το emsc-csem.org μιλούν για σεισμό 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε βάθος 10 χιλιομέτρων σε απόσταση 24 χιλιομέτρων από την Αθήνα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, παρά το γεγονός ότι λόγω του μικρού εστιακού βάθος ο σεισμός φάνηκε μεγαλύτερος.

Να σημειώσουμε, πως μόλις την περασμένη Πέμπτη είχε σημειωθεί ένας ακόμη (πολύ μικρότερος) σεισμός της τάξεως των 2,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τον Υμηττό, ο οποίος έγινε αισθητός σε Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι, Κολωνάκι και άλλες περιοχές του κέντρου. Τέλος, αν και έχει περάσει περίπου μία ώρα από τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ, δεν έχει σημειωθεί κάποιος μετασεισμός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα