«Σεληνιάστηκαν» τα τουρκικά ΜΜΕ με την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας από τον Μητσοτάκη στην Ψέριμο

«Ψέριμος. Εκεί που το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Συμβολικό μήνυμα για τις θέσεις της Ελλάδαςότι θα υπερασπιστεί και θα αντιδράσει άμεσα σε ό,τι αφορά την εθνική της κυριαρχία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ψέριμο το μεσημέρι της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα Δωδεκάνησα.

«Ψέριμος. Εκεί που το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας! ??» έγραφε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες μετά τα αλλεπάλληλα «χαστούκια» από Κομισιόν, ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία κατά της Τουρκίας για τις ανιστόρητες αιτιάσεις της σχετικά με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και τις προκλητικές κινήσεις της με τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έστειλε, επίσης, μήνυμα ότι η Ελλάδαπροστατεύει και θα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της τόσο στα νησιά όσο και στον Έβρο έχει προκαλέσει αμόκ στον τουρκικό τύπο ο οποίος κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι κάνει για «σόου» μετά την ενθάρρυνση που πήρε από τους Ευρωπαίους.

«Στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της. Και αυτή είναι μία πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ο τουρκικός Τύπος καλεί τους Τούρκους πολίτες να μην επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις σε βάρος της Ελλάδας. «Οι Ευρωπαίοι δώσανε γκάζια στον Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει σόου» γράφει η Hurriyet και προσθέτει ότι «μόλις επέστρεψε στη χώρα του, επισκέφθηκε τα νησιά που στρατιωτικοποιήθηκαν κατά της Τουρκίας». «Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα» γράφει η Αksam.   Άλλα πρωτοσέλιδα υποστηρίζουν, αναπαράγοντας την τουρκική προπαγάνδα, ότι «η Ψέριμος είναι τουρκική, όπως και τα Ίμια» και «είναι ανάμεσα στα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα