Σεμέδο: «Γι’ αυτό μ’ έβαλαν στη φυλακή»

Για πρώτη φορά, ο Ρούμπεν Σεμέδο μίλησε για τους λόγους που οδηγήθηκε στη φυλακή και όσα έζησε κατά την περίοδο της κράτησής του.

Ο Ρούμπεν Σεμέδο μίλησε στην πορτογαλική τηλεόραση, αποκαλύπτοντας ότι:

«Άφησα τον εαυτό μου να τυφλωθεί και παρασύρθηκα σε περιβάλλοντα και καταστάσεις που δεν θα έπρεπε να συμμετέχει ένα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Νόμιζα ότι θα μπορούσα να κάνω ό,τι θέλω χωρίς συνέπειες».

Ο 25χρονος Πορτογάλος περιέγραψε τη σχέση που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Βαλένθια με στενούς φίλους, ένας εκ των οποίων έγινε τελικά ο λόγος που συνελήφθη.

«Ερχόμουν συχνά στην Πορτογαλία. Οι φίλοι μου έμεναν στο σπίτι μου ή χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητό μου. Τους εμπιστευόμουν. Ένας απ’ αυτούς μου ζήτησε λεφτά και του δάνεισα χωρίς πρόβλημα. Ήταν Οκτώβριος, τρεις ή τέσσερις μήνες πριν με εξαπατήσει.

Του ανέφερα ότι γνωρίζω πως με εξαπάτησε. Το κατάλαβα από ανθρώπους που τον γνωρίζουν. Του είπα πως ή θα με πληρώσει ή θα καλέσω την αστυνομία για να τον καταγγείλω για εξαπάτηση παικτών, διακίνηση ναρκωτικών και διάφορα άλλα».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Λίγες μέρες αργότερα τον συνάντησα. Ήρθε στο σπίτι μου σε μια προσπάθεια να μιλήσουμε. Χρησιμοποίησε την απειλή, πήγε στην αστυνομία και διαστρέβλωσε όλη την ιστορία. Με έκανε να φαίνομαι ο κακός. Η αστυνομία μπήκε στο σπίτι μου, με συνέλαβαν και ακολούθησε μια σειρά συμπτώσεων που δεν με βοήθησαν καθόλου».

Όσο για τις πρώτες του στιγμές στη φυλακή, η περιγραφή του ήταν ανατριχιαστική. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που με συνέλαβαν. Έμενα στο κελί με άλλους δύο. Ο ένας είχε αυτοκτονικές τάσεις. Είναι ενοχλητικό να σκέφτεσαι ότι ένας άνθρωπος που είναι δίπλα σου, ότι με το οποιοδήποτε υλικό που έχει στην κατοχή του, θα επιχειρήσει να αυτοκτονήσει. Τα πρώτα 2-3 βράδια δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Πίστευα ότι θα προσπαθούσε να αυτοκτονήσει ή ακόμα και ότι θα προσπαθούσε να με σκοτώσει»

Διαβάστε επίσης