Σέντρα με την… παρέλαση στη Football League(27-28 Oκτωβρίου)

Με την παρέλαση θα γίνει η σέντρα της Football League, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα εξετάσει στις 18 Οκτωβρίου τους φακέλους των ομάδων της κατηγορίας. Με δεδομένο ότι απαιτείται δεκαήμερο μετά την έγκριση, το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής θ’ αρχίσει το Σαββατοκύριακο 27-28 Οκτωβρίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Football League o πρόεδρος της διοργανώτριας Λεωνίδας Λεουτσάκος ενημέρωσε τα μέλη για τ’ αποτελέσματα των επαφών του με την Πολιτεία. Το Δ.Σ. ενέκρινε την συμφωνία με την ΕΡΤ ύψους 1.8 εκ. ευρώ, αν και υπήρξαν φωνές ότι δεν είναι ικανοποιητική η προσφορά και δεν πρέπει ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα με αυτούς τους όρους. Οι διαμαρτυρίες εκφράστηκαν κυρίως από την Δόξα Δράμας και τον Πλατανιά. Η πλειοψηφία ωστόσο τάχθηκε με την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρξει και άλλη καθυστέρηση. Η συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα αφορά τις επόμενες δύο σεζόν, με την εταιρεία INA TV Α.Ε. να είναι αυτή που θα δίνει την εικόνα στην κρατική τηλεόραση, έχοντας αναλάβει και το κόστος παραγωγής των αγώνων.

Μέχρι τη σέντρα θα ρυθμιστούν όλες οι εκκρεμότητες και ως εκ τούτου δεν θα υπάρχουν προβλήματα με αναβολές αγώνων ή αποβολές ομάδων. Ακόμη και στο ενδεχόμενο που κυρίως κάποιοι από τους νεοφώτιστους έχουν προβλήματα, αυτά θα ξεπεραστούν εντός ευλόγου χρόνου ώστε να μην ανακληθεί η έγκριση του πιστοποιητικού συμμετοχής και η ροή του πρωταθλήματος θα είναι ομαλή.

Ο πρόεδρος της Λίγκας Λεωνίδας Λεουτσάκος θα επιδιώξει να έχει την περσινή επιτυχία που αφορά τις διαιτησίες των αγώνων, τις οποίες ουσιαστικά κάλυψε οικονομικά η UEFA. Αν συμβεί και τη νέα σεζόν κάτι ανάλογο, τότε από τις ΠΑΕ θα φύγει ακόμη ένα μεγάλο βάρος.

 

 

 

Διαβάστε επίσης