Σέντρα στις 29 Ιουνίου στην Super League 2

Την απόφαση να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα στις 29 Ιουνίου, πήραν τα μέλη της Super League 2 στο σημερινό συμβούλιο.

Στο τραπέζι έπεσαν αρκετές ημερομηνίες από διαφορετικές πλευρές, ωστόσο τελικά συμφωνήθηκε αυτή της 29ης του μήνα. Χανιά και Λεβαδειακός ήταν από τις ομάδες που ήθελαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα νωρίτερα, στις 22 Ιουνίου, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης στις 5 Ιουλίου. Ο Πλατανιάς από την μεριά του ήθελε οριστική διακοπή, αλλά μειοψήφισε.

Η πρόταση διακοπής αν και πήρε 6 ψήφους δεν πέρασε, καθώς κάτι τέτοιο απαιτούσε πλειοψηφία των 3/4. Υπέρ της διακοπής τάχθηκαν οι: Πλατανιάς, Απόλλων Σμύρνης, Παναχαϊκή, Εργοτέλης, Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου. Ακολούθησε η πρόταση για επανέναρξη στις 29 Ιουνίου που εγκρίθηκε με πέντε ψήφους (Απόλλων Λάρισας, Λεβαδειακός, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Χανιά και ΠΑΣ Γιάννινα), ενώ υπήρξαν και πέντε λευκά (οι τρεις εκπρόσωποι της FL, ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της διοργανώτριας Λεωνίδας Λεουτσάκος).

Κάπως έτσι, οι ομάδες πλέον αρχίζουν τις προπονήσεις τους και τα τεστ, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο της κυβέρνησης και βάζουν πλώρη για επανεκκίνηση.

Βέβαια, η ημερομηνία για το restart έχει πάει αρκετά πίσω, αλλά φαντάζει δύσκολο τελικά να μην έχουμε σέντρα.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση της Super League 2 με τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και την ΕΠΟ. Φυσικά, θα τα πούνε και με την ΕΡΤ για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και τα χρήματα που εκκρεμούν να λάβουν οι ομάδες, με δύο δόσεις να απομένουν.

Οι δυο προτάσεις με τα σχέδια αναδιάρθρωσης της Football League απορρίφθηκαν και το Δ.Σ. της διοργανώτριας αποφάσισε να προτείνει αναδιάρθρωση με 18 ομάδες στη Super League 1, 16 στη Super League 2 και 14 στη Football League.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα