ΣΕΒ: Δεν μας ενδιαφέρει να σώσουμε τα προσχήματα

Νέες δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μετά την άρνηση του Συνδέσμου να υπογράψει τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους Ξενοδόχους, τους Επαγγελματοβιοτέχνες και τους Εμπόρους. Εξηγώντας τη στάση του, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι «δε μας ενδιαφέρει να διασώσουμε τα προσχήματα των επαγγελματιών του συνδικαλισμού» και κάνει λόγο για «παρωδία Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, ένα αδειανό πουκάμισο, που δεν έχει ούτε νομική υπόσταση, ούτε ουσιαστικό αντίκρισμα για τους εργαζόμενους».

«Ο ΣΕΒ δεν είναι διατεθειμένος να βαφτίσει το κρέας, ψάρι. Δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή του σε μία παρωδία Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, ένα αδειανό πουκάμισο, που δεν έχει ούτε νομική υπόσταση, ούτε ουσιαστικό αντίκρισμα για τους εργαζόμενους: τα θεσμικά υπερκαλύπτονται από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, το δε επίδομα γάμου, ως μοναδικό μισθολογικό αντικείμενο, αφορά στενά τα μέλη κάθε οργάνωσης και από πλευράς μας είχε ήδη κατοχυρωθεί. Αυτή η δήθεν ΕΓΣΣΕ ισοδυναμεί με ακύρωση του ίδιου του θεσμού. Και σ’ αυτό, ο ΣΕΒ αρνείται να συμπράξει», αναφέρει κατηγορηματικά σε ανακοίνωσή του ο κ. Δασκαλόπουλος.

Εξάλλου, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, «δεν μας ενδιαφέρει να διασώσουμε τα προσχήματα των επαγγελματιών του συνδικαλισμού. Στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε στην πράξη την αξιοπρέπεια της εργασίας. Προτεραιότητά μας να ανταποκριθούμε στην αγωνία των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που σήμερα είναι χωρίς δουλειά και χωρίς μέλλον. Σε αυτά αποσκοπούσε η αντιπρόταση που κατέθεσε ο ΣΕΒ για ένα πρωτόκολλο συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων, που ισχυροποιούσε τα θεσμικά κεκτημένα, θεσμοθετούσε τη στήριξη της οικογένειας και οδηγούσε σε μία νέα πρότυπη ΕΓΣΣΕ, η οποία θα ίσχυε από τον Ιανουάριο του 2014. Αυτή η πρόκληση παραμένει για εμάς ανοιχτή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα