«Σφάχτηκαν» στη Βουλή Σταϊκούρας- Λοβέρδος για το 2009

«Πλακώθηκαν» στην Βουλή Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Σταϊκούρας για τις ευθύνες της οικονομικής κρίσης του 2009.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, κατά την συζήτηση των διατάξεων του νέου πτωχευτικού κώδικα, εξέφρασε την ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη για την άποψη που ανέπτυξε πριν από λίγες ημέρες ο Χρήστος Σταϊκούρας πως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ευθύνεται για την πρόσδεση της χώρας στα μνημόνια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος: «Μας προσβάλει. Θυμίζω στον υπουργό ότι στις εκλογές του 2009 η κυβέρνησή του παρόξυνε τα χρέη και τις δαπάνες της χώρας στην προεκλογική περίοδο. Όταν παρέλαβα το υπουργείο Εργασίας από την κα Πετραλιά μου έλεγε ότι πρέπει να βρω 2,5 δις ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις. Με αυτή την κατάσταση που παραλάβαμε δεν πρέπει να τολμά να λέει ότι εμείς ρίξαμε την χώρα στα μνημόνια».

Παίρνωντας τον λόγο ο Χρήστος Σταϊκούρας επέμεινε λέγοντας: «Πρώτα από όλα εγώ όρους “να μην τολμάω να τοποθετηθώ”, δεν θα τους χρησιμοποιούσε ποτέ», ανέφερε ειδικότερα ο Χρήστος Σταϊκούρας και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο: «Καθένας έχει την ελευθερία να τοποθετείται όπως ο ίδιος εκτιμά.

Είμαι υπερήφανος για την παράταξη την οποία υπηρετώ διαχρονικά, διότι, όπως έχουμε πει πολλές φορές μέσα σε αυτή την αίθουσα, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις που όλοι έχουν κάνει στη χώρα αποδεδειγμένα -και κατέθεσα πίνακες- έχει το πιο θετικό πρόσημο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

‘Αρα, επί συγκεκριμένων πινάκων μίλησα και τα στοιχεία αποδεικνύουν την ορθότητα των επιχειρημάτων μου. Μίλησα για την ουσία του νομοσχεδίου. Παρακαλώ δείτε τα πρακτικά και θα διαπιστώσετε ότι τις προηγούμενες ημέρες 2 ώρες και 10 λεπτά αφιέρωσα για να απαντάω και στα κόμματα και στους φορείς και στην κοινωνία.

Έγινε ουσιαστικός διάλογος, έγινε διάλογος που οδήγησε σήμερα σε νομοτεχνικές βελτιώσεις, κατέθεσα επιχειρήματα και άρα δεν μπορείτε να λέτε ότι πετάω την μπάλα στην εξέδρα. Όταν κάποιοι νιώθουν άβολα, εκείνοι είναι που πετάνε την μπάλα στην εξέδρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα