«Σφάζονται» ΔΟΕ και Ιάπωνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η πιθανότητα ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω απουσίας θεατών (πλέον…) έχει οδηγήσει την Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 και την ΔΟΕ σε μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Tόκιο  2020, Γιοσίρο Μόρι  είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες  ότι οι Αγώνες θα «ακυρωθούν» εάν δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν το 2021.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν εξαρτώνται από την ανάπτυξη εμβολίου για τον κορωνοϊό, απάντησε  το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζων Κόατες.

Μία απάντηση στα  σχόλια  που έκανε χθες  ο πρόεδρος της ιατρικής ένωσης Ιαπωνίας (JMA), Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα, ο οποίος δήλωσε ότι θα ήταν «δύσκολο» για το Τόκιο να φιλοξενήσει τους ήδη αναβληθέντες Αγώνες το 2021 χωρίς εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ο Αυστραλός Κόατες, επικεφαλής της επιτροπής συντονισμού της  ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ότι το σχόλιο του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν απλά μία  «γνώμη».

«Οι συμβουλές που λαμβάνουμε από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) αναφέρουν ότι πρέπει να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε σε αυτήν την ημερομηνία και αυτό είναι που κάνουμε και αυτό δεν εξαρτάται από ένα εμβόλιο», δήλωσε ο Κόατες  στο Australian Associated Press.

«Ένα εμβόλιο θα ήταν ωραίο. Αλλά θα συνεχίσουμε να καθοδηγούμαστε, όπως πρέπει, από τον ΠΟΥ και τις ιαπωνικές αρχές υγείας, διότι σε όλα αυτά, η υγεία και η ευημερία των αθλητών και άλλων συμμετεχόντων στους αγώνες είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα.»

Οι αγώνες, που αρχικά θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, έχουν προγραμματιστεί εκ νέου για το 2021,  από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου.

Η μετάθεσή τους ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία έχει δαπανήσει 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα