«Σφίγγα» ο Μαρτίνς για Φορτούνη: «Κανείς δεν είναι πάνω από τον Ολυμπιακό»

Τον λόγο του αποκλεισμού του Κώστα Φορτούνη από την αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την Άρσεναλ θέλησε να μάθει ένας δημοσιογράφος στην συνέντευξη Τύπου του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος προπονητής σχολίασε :«Κανείς δεν είναι πάνω από τον Ολυμπιακό» χωρίς να δώσει πρόσθετες διευκρινίσεις…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Π.Μαρτίνς:

Νιώθετε πως το Λονδίνο σας χρωστάει κάτι από το περασμένο ματς με την Τότεναμ;

“Το παιχνίδι είναι σημαντικό και όλοι πιστεύουμε ότι η ομάδα θα δείξει τον ίδιο ενθουσιασμό και θέληση που έδειξε στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το να παίξουμε καλά δεν είναι αρκετό, η νίκη είναι μονόδρομος. Οπότε πρέπει να κερδίσουμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε. Όμως η ομάδα έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο είναι κάτι που η ομάδα έχει δείξει ότι το θέλει, μπορείτε να το δείτε και μέσα στα αποδυτήρια ότι υπάρχει αυτό το πνεύμα, το πιστεύουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε”.

Πριν τρεις εβδομάδες δηλώσατε τη λίστα για το Europa League από την οποία απουσιάζουν οι Σεμέδο, Φορτούνης και Σουντανί πόσο δυσκολεύουν αυτές οι απουσίες το έργο σας;

“Πράγματι υπάρχουν τρεις απουσίες αύριο, οι δύο από ανάγκη και η μία από απόφαση μας. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως αυτή αυτή η ομάδα πολλές φορές έχει εκπλήξει με τις δυνατότητες. Πολλές φορές αντιμετωπίσαμε απουσίες αλλά κάναμε την έκπληξη. Δείξαμε ότι το θέλουμε, έχουμε την πίστη γιατί θα κάνουμε τα πάντα. Όσοι βρίσκονται εδώ έχουν αφομοιώσει το πλάνο μας και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πράξη”. 

Μετά τη νίκη στην Τούμπα, σε ένα κρίσιμο ματς, πόσο έχει ανέβει η ψυχολογία της ομάδας;

“Το κίνητρο υπήρχε από την αρχή γιατί παίζουμε κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Είναι ένας σημαντικός αγώνας για εμάς. Όπως επίσης είναι σημαντικό για εμάς να παίζουμε στην Ευρώπη. Το ότι ερχόμαστε από μια σημαντική νίκη με έναν δυνατό αντίπαλο αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό να έχεις κερδίσει ένα σημαντικό παιχνίδι. Ερχόμασταν προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο αλλά σίγουρα την ισορροπία της αυτοπεποίθησης τη βοηθάει η τελευταία μας νίκη”.

Με βάση την εικόνα στο “Γ. Καραϊσκάκης” ποια θεωρείτε πως είναι τα καλύτερα στοιχεία της Άρσεναλ;

“Πράγματα η Άρσεναλ είναι μια ομάδα που έχει βελτιωθεί στην επίθεση. Όταν θέλει να βλάψει τον αντίπαλο μπορεί να το καταφέρει. Δείξαμε πως για μεγάλο μέρος του αγώνα ήμασταν καλύτεροι. Πιστεύουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλά. Έχουμε τα πλεονεκτήματα μας”.

Ο Φορτούνης είναι εκτός αποστολής, τι έχετε να πείτε;

“Είναι μία επιλογή. Κανένας δεν είναι πάνω από τον Ολυμπιακό ένα σημαντικό παιχνίδι έχει καταφέρει πολλά. Θέλουμε να είναι συγκεντρωμένοι οι φίλαθλοι μας το καλύτερο έχουμε σκοπό να κάνουμε τα πάντα για αυτή την ομάδα και θέλουμε να συνεχίσουμε”.

Θεωρείτε πως το αυριανό ματς θα κριθεί στη δίψα για το αποτέλεσμα ή στο μυαλό;

“Είναι πολλά τα συστατικά που χρειάζεται. Υπ[άρχουν στοιχεία που χρειάζεται μια ομάδα, η θέληση μόνο δεν αρκεί. Έχουμε καλή τακτική, μια ομάδα που αποτελεί μια οικογένεια, με έμπειρους παίκτες που μπορούν να προσφέρουν”. 

 

Διαβάστε επίσης