Σφίγγει ο κλοιός για την Ξάνθη που απειλείται με υποβιβασμό

Σφίγγει ο κλοιός για την Ξάνθη, καθώς δεν είναι μόνο το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας που έχει ν’ αντιμετωπίσει, αλλά υπάρχει ζήτημα μεταβίβασης των μετοχών της σε άλλη εταιρεία χωρίς να το κάνειο γνωστό ως όφειλε στην ΕΕΑ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και με υποβιβασμό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ άρχισε σήμερα το πρωί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η οριστική απόφαση θα παρθεί σε άλλη συνεδρίαση της ΕΕΑ. Η Επιτροπή δεν ορίζει ποινή, καθώς η σχετική αρμοδιότητα ανήκει στον αθλητικό δικαστή.

Οι εμπλεκόμενοι έδωσαν το “παρών”, όχι όμως η ΑΕΛ, η οποία έχει αποβληθεί από τη διαδικασία. Από πλευράς Ξάνθης γίνεται λόγος για πλήρη διαφάνεια όσον αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών της από την Βιαμάρ στην Insports και πως αν έχει γίνει κάτι παράτυπο θα έχει γίνει εκ παραδρομής ή από αστοχία.

Η Ξάνθη δεν είχε κοινοποιήσει στην ΕΕΑ τη μεταβίβαση των μετοχών εντός του δεκαήμερου που όφειλε. Από την ομάδα της Θράκης υποστηρίζουν ότι επικοινώνησαν τηλεφωνικά, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την ΕΕΑ.

Αν τελικά διαπιστωθεί παράβαση στη μεταβίβαση των Μετοχών και στο Μετοχολόγιο (θα θεωρείται βαρεία παράβαση) τότε η ποινή που επισείεται είναι ο υποβιβασμός.

Διαβάστε επίσης