Σφίγγει ο κλοιός για τον πρώην υπουργό

Το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης ορίσθηκε από την Διάσκεψη των Προέδρων να πραγματοποιηθεί η συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια της πρότασης των 54 βουλευτών της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου και με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην διερεύνηση που ενεργεί η Προκαταρτική Επιτροπή της Βουλής σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ.

Η κατάθεση της πρότασης των βουλευτών, ανακοινώθηκε επίσημα  και από την έδρα της Ολομέλειας δρομολογώντας έτσι τις διαδικασίες.
Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε την ερχόμενη Πέμπτη να μην υπάρξει κοινοβουλευτικός έλεγχος προκειμένου να υπάρξει άνεση χρόνου προκειμένου να διεξαχθεί η συζήτηση της πρότασης διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει το δικαίωμα παρόλο που δεν είναι βουλευτής να ζητήσει και να του δοθεί η δυνατότητας ομιλίας στην Ολομέλεια προκειμένου να εκθέσει στους βουλευτές την θέση του. Τον περασμένο Ιανουάριο πάντως, όταν διεξήχθη η αντίστοιχη συζήτηση στην Βουλή για την συγκρότηση της Προκαταρτικής Επιτροπής, τότε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε επιλέξει να εμφανιστεί και να «οχυρώσει» την υπερασπιστική του γραμμή πίσω από την δήθεν «άτυπη» αποστολή της λίστας στην χώρα μας από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας και της «δέσμευσης» για μη αξιοποίησή της ως βάση ελέγχου…

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τότε έχει επιλέξει να τηρεί «σιγή ιχθύος» σε σχέση με την διερεύνηση και τα αμείλικτα στοιχεία που αποκαλύπτονται σε βάρος του από την Προκαταρτική Επιτροπή, ακόμα και για τα γαλλικά διαβιβαστικά έγγραφα με τα οποία παρέλαβε τον ψηφιακό δίσκο με τους καταθέτες της ελβετικής τράπεζας. Μια στάση, αυτή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου που πολλοί βουλευτές την ερμήνευαν ως ενδεικτική της επιλογής που φαίνεται να έχει επιλέξει να «μιλήσει» στο τέλος αυτής της διαδικασίας στην Προκαταρτική Επιτροπή όταν θα κληθεί να καταθέσει.

ΣΩ.ΛΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα