Σφυροκόπημα Κωνσταντοπούλου στον Τσίπρα

«Έχουν αποκαλυφθεί συμπεριφορές που παραπέμπουν σε παράνομη δράση κυβερνητικών στελεχών, σε διαφθορά, σε διαπλοκή, σε οικονομικά αδικήματα και υπάρχει μια σιωπή και συγκάλυψη ή κάλυψη, από πλευράς του κ. Τσίπρα. Αυτό δεν έχει να κάνει με συντροφικότητα ή αλληλεγγύη προς στελέχη.

Έχει να κάνει προφανέστατα με το γεγονός, ότι αυτά τα άτομα, που είναι στο εγγύτατο περιβάλλον του κ. Τσίπρα, εξυπηρέτησαν τις επιλογές του και φυσικά, αυτά τα οποία έπραξαν και αυτά στα οποία ενεπλάκησαν έγιναν εν γνώσει του κ. Τσίπρα και προς εξυπηρέτηση των επιλογών του»

Τα παραπάνω τόνισε η Επικεφαλής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο Radio North 98.

«Δεν νοείται να έχουμε τις αποκαλύψεις του ενός σκανδάλου μετά το άλλο, για τον κ. Παππά, για την περίπτωση Καλογρίτσα, για τον Πετσίτη, για τον Πολάκη και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, για τον Μπαλαούρα, για, για, για.

Και όχι απλώς να μην υπάρχουν πολιτικές συνέπειες, αλλά να υπάρχει μια σταθερή απόπειρα προστασίας αυτών των προσώπων. Αυτό τελικά, λέει πολλά για το τι αντιπροσωπεύει αυτός ο χώρος τελικά.

Δεν αντιπροσωπεύει καθόλου αυτό στο οποίο εγώ πίστεψα και υπηρέτησα, που είναι η διαφάνεια και η πάταξη της διαπλοκής.

Αντίθετα αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια ανθρώπων που θέλησαν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και να αντικαταστήσουν την παλιά διαπλοκή με μια νέα δική τους.»

Η ίδια, συμπλήρωσε μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορεί να παριστάνει ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει εφαρμόσει όλα αυτά για τα οποία διαμαρτύρεται».

Ειδικά επί της αντιπαράθεσης για την αστυνομική βία και τις πορείες εν μέσω πανδημίας, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Το να παριστάνει κανείς ότι δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος ή αδιακρίτως να προσκαλείς σε μαζικές εκδηλώσεις άκριτα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει ένα “πράσινο φως” στην κυβέρνηση να κάνει ό,τι θέλει, να παραβιάσει όσα δικαιώματα θέλει ή να καλύπτει την αστυνομική βία. Από την άλλη πλευρά, εννοείται ότι δεν θα μας σώσει από την αστυνομική βία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όταν ήταν στην εξουσία χρησιμοποίησε την αστυνομική βία πολλάκις.»

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, χαρακτήρισε σωστά τα κυβερνητικά βήματα των πρώτων μηνών κατά τις πανδημίας, αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επί δέκα μήνες προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ οικονομικής δραστηριότητας και προστασίας της υγείας των πολιτών, με τρόπο που δεν θωρακίζει την οικονομία, ενώ και την κοινωνία αφήνει εντελώς ανοχύρωτη».

Σχολιάζοντας την επιστράτευση των γιατρών η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «προφανώς επιβεβλημένη πράξη» συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «θα έπρεπε προ πολλού να έχει προσληφθεί μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα