ΣΓΟΥΡΟΣ: “Θα χαλάσουμε την σούπα σε Πατούλη και Δούρου”

“Θα χαλάσουμε τη σούπα σε όσους βλέπουν μάχη για δύο”, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιάννης Σγουρός, πρώην περιφερειάρχης Αττικής κι εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές του Μαΐου. Ταυτόχρονα άσκησε σκληρή κριτική στην Ρένα Δούρου.

Εξηγώντας τον λόγο που αποφάσισε να είναι και πάλι υποψήφιος είπε: “Πέντε χρόνια η Περιφέρεια Αττικής υπολειτουργεί. Αντί να πηγαίνει μπροστά πάει συνέχεια προς τα πίσω. Αντί να λύνονται προβλήματα δημιουργούνται συνέχεια καινούρια. Δεν πάει άλλο με αυτόν τον κατήφορο. Η Αττική δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς. Εμείς έχουμε την γνώση. Έχουμε την εμπειρία να αντιστρέψουμε την κατάσταση.  Μπορούμε και ξέρουμε πως να βάλουμε την Αττική και πάλι στις σωστές ράγες”.

Εξηγώντας τις διαφορές στον χειρισμό των κρίσεων με την κ. Δούρου, ο Γιάννης Σγουρός είπε: “Η θητεία της υπήρξε πέρα για πέρα αποτυχημένη. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ στα δύσκολα, π.χ. στις φωτιές του 2009 βγήκα μπροστά, δεν έβαζα άλλους να μιλήσουν για μένα. Ποτέ δεν κρύφτηκα”.

Για τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική: “Στην Ευρώπη υπηρετούν πολιτικές συνοχής ώστε η διοίκηση να είναι αποτελεσματική και επωφελής για τον πολίτη. Με το νέο σύστημα θα προκληθεί αλαλούμ”.

Για τις δημοσκοπήσεις: “Η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων τα τελευταία χρόνια συναγωνίζεται την εμπιστοσύνη που εμπνέουν οι πολιτικοί στους πολίτες.  Είναι στο ναδίρ δηλαδή. Κατά την γνώμη μου όσες δημοσκοπήσεις κι αν γίνουν είναι πολύ πρόωρες, εδώ καλά-καλά δεν είναι γνωστές οι υποψηφιότητες. Η δική μου ανάγνωση δείχνει ότι κάποιοι επείγονται να δημιουργήσουν μία πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι και καλά η κόντρα είναι μεταξύ δύο. Ευσεβείς πόθοι. Λυπάμαι αλλά θα τους χαλάσουμε τη σούπα”.

 

Διαβάστε επίσης