SHOPFLIX: Στόχος να… φιξάρει την πρωτιά στο e-commerce

Σημαντικά τα αποτελέσματα που πέτυχε το marketplace του ομίλου Μαρινάκη σε μόλις έναν χρόνο δραστηριοποίησης στην αγορά

Το ξέσπασμα της πανδημίας (και) στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2020 ήταν η σπίθα που άναψε το φιτίλι του εγχώριου ηλεκτρονικού εμπορίου, το οποίο γνώρισε πιένες λόγω της εκτίναξης του αριθμού των πωλήσεων, αιφνιδιάζοντας όμως παράλληλα όχι λίγες εμπορικές επιχειρήσεις που σχεδόν εν μία νυκτί κλήθηκαν να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση μέσω ενός καναλιού που είτε τους ήταν άγνωστο είτε και ανύπαρκτο.

Επιμέλεια: Νίκος Τσαγκατάκης

Αντιλαμβανόμενοι ότι το e-Commerce τείνει να εξελιχθεί –αν δεν έχει γίνει ήδη– το δημοφιλέστερο μοντέλο εμπορικών συναλλαγών, στον όμιλο Μαρινάκη έκαναν το βήμα και έδωσαν σάρκα και οστά στο επιχειρηματικό πρότζεκτ πoυ ακούει στο όνομα SHOPFLIX. Τo νεοσύστατο marketplace πρωτοσυστήθηκε στην ελληνική αγορά τον Μάρτιο του 2022 και τα πρώτα του γενέθλια τον φετινό Μάρτιο το βρήκαν σε τροχιά συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Όπως λένε χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της εταιρείας, μέσα σε διάστημα μόλις ενός έτους το SHOPFLIX.gr έχει καταφέρει να ταρακουνήσει τα νερά στην εν λόγω αγορά προσφέροντας στο καταναλωτικό κοινό μία τεράστια γκάμα επιλογών με πάνω από 3,5 εκατομμύρια προϊόντα τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα. Ωστόσο, η διοίκηση του Χρήστου Καλογεράκη, αν και rookie του κλάδου των marketplace, δεν μένει στα κεκτημένα του φιλόδοξου ξεκινήματος. Αντιθέτως έχει θέσει τον μεγαλεπήβολο στόχο να αναρριχηθεί το SHOPFLIX στην κορυφή του εγχώριου e-commerce κι αυτό σε χρονικό ορίζοντα μόλις 36 μηνών από σήμερα.

Mega επενδυτικό πρόγραμμα

Η καύσιμη ύλη για να στεφτεί με επιτυχία η στοχοθεσία είναι το επενδυτικό κεφάλαιο που σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις θα ξεπεράσει το  όριο των €10.000.000 και που με βάση το ύψος του  είναι από τα υψηλότερα στο ελληνικό e-commerce και δεν θα κάνει… σκόντο. Εν ολίγοις θα διοχετευτεί στο σύνολο της λειτουργίας του marketplace, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου δυναμικού, της ανάπτυξης καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, αλλά και των υπηρεσιών logistics με έμφαση στο last mile.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο αριθμός των απασχολούμενων στο SHOPFLIX έχει αυξηθεί εντυπωσιακά. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος ότι πριν από το λανσάρισμα της πλατφόρμας τον Μάρτιο της περσινής χρονιάς οι εργαζόμενοι ήταν μόλις 3, όταν το λανσάρισμα «έτρεχε» οι εργαζόμενοι αυξήθηκαν σε 55 και έναν χρόνο μετά το ανθρώπινο δυναμικό της πλατφόρμας μετρά 120 ανθρώπους και έπεται συνέχεια…

Με αφορμή τα πρώτα γενέθλια του SHOPFLIX ο CEO Χρήστος Καλογεράκης αποκάλυψε ότι το προσεχές διάστημα θα δημοσιοποιηθεί ένα πολύ απαιτητικό πλάνο ενεργειών που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει το καινούργιο mobile app του SHOPFLIX, νέες τεχνολογίες που θα δώσουν στο brand προβάδισμα σε επίπεδο πλατφόρμας, μία υπηρεσία loyalty και πολλές άλλες πρωτοβουλίες, πάντα προς όφελος των πελατών και των συνεργατών.

Ο CEO του SHOPFLIX Χρήστος Καλογεράκης (κέντρο) πλαισιωμένος από την CCO Ρενάτα Φωτεινού και τον CTO Άκη Χαμαμτζόγλου

 

17.000.000 χρήστες σε ένα χρόνο

Τα προς επένδυση κεφάλαια θα «συναντηθούν» με την μαγιά του ικανοποιημένου αγοραστικού κοινού, ένα στοίχημα που στο SHOPFLIX αποδεικνύεται ότι κερδήθηκε με το «καλημέρα» της δραστηριοποίησης του brand στον κλάδο. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μόλις 12 μήνες λειτουργίας, από τον Μάρτιο του ‘22 μέχρι τον Μάρτιο του ’23, το SHOPFLIX έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 17 εκατομμύρια χρήστες. Πέραν δε των απόλυτων αριθμών η πελατειακή αποδοχή πιστοποιείται και από τις σχετικέ μετρήσεις που έχει διενεργήσει η ανεξάρτητη εταιρεία e-satisfaction. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τον δείκτη Νet Ρromοter Score που αξιολογεί τη σχέση μίας μπράντας με τους πελάτες της, το SHOPFLIX έχει «σκοράρει» 82 βαθμούς, όταν η μέση επίδοσης της αγοράς διαμορφώνεται στους 69 πόντους.

Στην ερώτηση, τώρα, τι είναι αυτό που κάνει τους χρήστες να επιλέγουν το SHOPFLIX για να αναζητήσουν προϊόντα και να πραγματοποιήσουν τις ηλεκτρονικές αγορές τους, η απάντηση έρχεται από τους ίδιους που δηλώνουν ότι:

>>> Έχουν στη διάθεσή τους εκατομμύρια επιλογές στις χαμηλότερες τιμές όλο τον χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ντεμπούτο της η πλατφόρμα του SHOPFLIX διέθετε 168.000 προϊόντα προερχόμενα από 113 συνεργαζόμενα καταστήματα, ενώ τώρα στη… βιτρίνα φιγουράρουν περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια άμεσα διαθέσιμα προϊόντα από περισσότερα των 1.000 συνεργαζόμενων  καταστημάτων.

>>> Οι  συναλλαγές τους είναι ασφαλείς και διενεργούνται με όλους τους τρόπους πληρωμής. Ειδικότερα το SHOPFLIX προσφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό άτοκων δόσεων στην αγορά, με τις οποίες ένας πελάτης μπορεί να αποκτήσει προϊόντα μεγάλης αξίας εξοφλώντας τα μέχρι και σε 60 μήνες. Επιπλέον, το SHOPFLIX PAY 4 δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να αγοράζει τώρα και να πληρώνει αργότερα, ενώ το SHOPFLIX PAY 60 προσφέρει χρηματοδότηση στον πελάτη. Στις επιλογές έρχονται να προστεθούν τα Apple Pay, Google Pay, διατραπεζική συναλλαγή IRIS και Viva Wallet.

>>> Η παράδοση των προϊόντων καλύπτει όλη την επικράτεια, είναι άμεση και εγγυημένη, με τρόπους καινοτόμους. Για παράδειγμα, υπάρχει η μοναδική για την ελληνική αγορά υπηρεσία παράδοσης «SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ» με την επιλογή της οποίας οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν ολόκληρη την παραγγελία τους με μία μόνο αποστολή κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο, ευκολία και ωφελώντας το περιβάλλον. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αναδειχθεί ως ο πλέον δημοφιλής τρόπος παραλαβής της παραγγελίας, με τους πελάτες που το επιλέγουν να ξεπερνούν το 60%.

Η ιδέα του Μιλτιάδη Μαρινάκη που κατακτάει τους χρήστες και την αγορά

Πίσω από το δημιούργημα του Shopflix.gr κρύβεται ο Μιλτιάδης Μαρινάκης, ο μεγαλύτερος γιος του εφοπλιστή-επιχειρηματία και προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το επιχειρηματικό όραμα και η φρέσκια φιλοσοφία του 23χρονου μετενσαρκώθηκαν στην πρωτοποριακή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, που εκτός από τους χρήστες κατακτά και την αναγνώριση της αγοράς. Απόδειξη το Βραβείο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας που έλαβε η Shopflix.gr τον περασμένο Ιούνιο στο πλαίσιο της διοργάνωσης των επιχειρηματικών βραβείων του ΕΒΕΑ.

Εκεί ο ιδρυτής του marketplace ανέφερε πως η ιδέα ήταν η δημιουργία ηλεκτρονικού οικοσυστήματος που συνδέει πωλητές και πελάτες, αφενός προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον πελάτη με εύκολη χρήση, ποικιλία προϊόντων, αξιοπιστία αγορών και πανελλαδική παράδοση και αφετέρου δίνοντας ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλα τα καταστήματα, μικρά και μεγάλα, ανεξάρτητα από το που είναι η βάση τους σε όλη την ελλαδική επικράτεια.

Κι αυτή η ιδέα πέτυχε σχεδόν με το καλημέρα του λανσαρίσματός της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα