Σιγκαπούρη: Τους ακύρωσαν το γάμο γιατί είχε κάνει αλλαγή φύλου ο σύζυγος

Οι δημοτικές αρχές της Σιγκαπούρης ακύρωσαν τον γάμο ενός ζευγαριού εφόσον έμαθαν ότι ο άντρας είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

Τον περασμένο χρόνο, οι δημοτικές αρχές της Σιγκαπούρης ακύρωσαν τον γάμο του ζευγαριού και υποστήριξαν ότι προχώρησαν στην συγκεκριμένη κίνηση λόγω της χειρουργικής επέμβασης για αλλαγή φύλου στην οποία είχε υποβληθεί ο σύζυγος. Ο γάμος τους θα αποτελούσε την ένωση δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου, κάτι το οποίο απαγορεύεται στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Straits Times, οι Φέιθ και Μπρους Βόλτα παντρεύτηκαν το 2015.
Στη συνέχεια όμως ο Φαίηθ υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου και πλέον η ταυτότητα έγραφε «θηλυκού γένους».
Έξι μήνες αργότερα η δημοτική αρχή κάλεσε το ζευγάρι για να το ενημερώσει ότι ακυρώθηκε ο γάμος του. Απτόητο όμως εκείνο προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο όπου υπέβαλε έφεση απαιτώντας να καταχωρηθεί εκ νέου ο γάμος του στο δημοτολόγιο, σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί αφιλοκερδώς τους ενάγοντες.

Η κοινωνία της Σιγκαπούρης είναι σύγχρονη από πολλές απόψεις, η στάση όμως απέναντι στην ομοφυλοφιλία παραμένει εξαιρετικά συντηρητική. Ο πρωθυπουργός Λι Χσιεν Λουνγκ, έχει καταστήσει σαφές ότι η πόλη-κράτος δεν είναι έτοιμη ακόμα να αποδεχθεί τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα