«Σημειολογική και ουσιαστική βοήθεια από Ομπάμα για το χρέος»

Μεγάλης σημασίας χαρακτήρισε την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, επισημαίνοντας ότι «είναι ξεκάθαρη η διάθεση στήριξης των ΗΠΑ, ήδη από την εποχή των διαπραγματεύσεων, αλλά και πρόσφατα, για μία δίκαιη συμφωνία διευθέτησης του χρέους».

Μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο FM, ο κ. Αμανατίδης εκτίμησε ότι τόσο η επιλογή των δύο τελευταίων «σταθμών» στην περιοδεία του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ –η Αθήνα και το Βερολίνο- όσο και η παρουσία του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιού, φανερώνουν αυτήν την πρόθεση.

«Επόμενος σταθμός του είναι η Γερμανία. Το γεγονός ότι τον Μπαράκ Ομπάμα συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, είναι άλλωστε γνωστή η στάση που κράτησε ο υπουργός Οικονομικών στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις και αυτό θα ενισχύσει τη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Αμανατίδης και σημείωσε πως «σημειολογικά και ουσιαστικά, η βοήθεια η οποία προσφέρεται αυτήν τη στιγμή σε σχέση με το χρέος και η αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού, νομίζω ότι είναι τα μεγαλύτερα οφέλη που αποκομίζουμε από τη συνάντηση αυτή».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι η στήριξη δίκαιης λύσης για το χρέος διεφάνη και από τη συνέντευξη του κ. Ομπάμα σε ελληνική εφημερίδα, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα