Σήμερα η ενθρόνιση του νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου παρουσία του πρωθυπουργού

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου

Ενθρονίζεσαι σήμερα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μήνα στο Ηράκλειο, ο νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος. Η τελετή της ενθρόνισης του νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ξεκινήσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 12 το μεσημέρι όπου τον νέο αρχιεπίσκοπο θα καλωσορίσει με προσφώνηση σύμφωνα με το τελετουργικό, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρίνος.                                              

Εν συνεχεία εντός του ναού στον οποίο θα βρίσκονται κληρικοί, εκπρόσωποι μοναστικών αδελφοτήτων, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων που έχουν ήδη λάβει προσωπικές προσκλήσεις (λόγω των μέτρων για τον κοροναϊό) θα γίνει η τελετή της ενθρόνισης και μετά την ολοκλήρωσή της, θα σκολουθήσει η ενθρονιστήρια ομιλία του νέου αρχειπισκόπου.

Παρόντες στην ενθρόνιση του αρχιεπισκόπου Ευγενίου εκτός από τον πρωθυπουργό, θα είναι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εκπροσωπήσουν ο μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος και ο μέγας πρωτοσύγκελος των Πατριαρχείων Θεόδωρος (που κατάγονται από την Κρήτη) ενώ θα παραβρεθούν και εκπρόσωποι από το Πατριαρχείο Αλεξανδρίας, την Εκκλησία της Ελλάδας και την Εκκλησία της Κύπρου και εκπρόσωποι από το Όρος Σινά, επίσης 25 αρχιερείς, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα