Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη νέα τιμή στα PCR test – «Θα είναι κοντά στα 50 ευρώ»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης γνωστοποίησε πως το μοριακό τεστ  (PCR) αναμένεται να κοστολογηθεί κάτω από τα 60 ευρώ.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «νέα υπουργική απόφαση με χαμηλότερη τιμή για το μοριακό τεστ», το οποίο «θα είναι κάτω από 60 ευρώ».

Άφησε, δε, να εννοηθεί ότι η τιμή θα είναι γύρω στα 50 ευρώ. «Θα πρόκειται για διατίμηση, όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να το τηρήσουν» είπε, σημειώνοντας ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν το μεσημέρι.

«Θα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είμαστε ήδη φθηνοί στην τιμή των PCR» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει «να έχουμε στο μυαλό μας ότι η διατίμηση θα είναι συμφέρουσα για τον πολίτη αλλά δεν θα θέτει σε κίνδυνο τη διαδικασία των τεστ».

Ερωτηθείς για τα rapid test, είπε ότι «η αγορά δουλεύει ικανοποιητικά».

Υπενθυμίζεται  πως τη Δευτέρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να επιρρίψει την ευθύνη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας για τις τιμές στην αγορά, αφού ανέφερε ότι το πλαφόν των 60 ευρώ μπήκε στα μοριακά τεστ μετά από συσκέψεις που έκανε μαζί τους και έπειτα από δική τους απαίτηση.

Ο υπουργός σημείωσε ότι, ενώ αρχικά το πλαφόν είχε μπει στα 50 ευρώ, δηλαδή 40 ευρώ για το μοριακό τεστ και 10 ευρώ για την προσφερόμενη υπηρεσία, οι ιατρικοί σύλλογοι διαφώνησαν και έτσι αποφασίστηκε να αυξηθεί το πλαφόν στα 60 ευρώ.

Πάντως, δεσμεύτηκε ότι «θα το ξαναδώ» για το PCR, σχολιάζοντας ότι όλοι έχουν κλειδώσει στα 60 ευρώ.