Σήμερα στις 11:00 το πρωί το «τελευταίο αντίο» στον Γλαύκο Κληρίδη

Στις 11:00 το πρωί οι Κύπριοι θα αποχαιρετήσουν τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό ναό της του θεού Σοφίας στο Στρόβολο και στη συνέχεια θα γίνει η ταφή στον οικογενειακό τάφο, στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, ο οποίος θα πλαισιωθεί από μέλη της Ιεράς Συνόδου, ενώ τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Στην κηδεία θα παραστούν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Πριν από την κηδεία και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια θα υπογράψει το Βιβλίο Συλλυπητηρίων που έχει ανοιχθεί για τον Γλαύκο Κληρίδη.

Διαβάστε επίσης