Σήμερα τα εγκαίνια της καλλιτεχνικής έκθεσης του Εντι Ράμα στο Ζάππειο

Στις 20:30 ο πρωθυπουργός θα δειπνήσει με τον Αλβανό ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου

Στην Αθήνα για ανεπίσημη επίσκεψη βρίσκεται ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα, καθώς σήμερα εγκαινιάζεται η καλλιτεχνική του έκθεση στο Ζάππειο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Improvisations» θα γίνουν στις 18:30, παρουσία του ιδίου του Αλβανού Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Η Έκθεση, η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, παρουσιάζει έργα μεικτής τεχνικής και γλυπτά του Πρωθυπουργού της Αλβανίας.

Ειδικότερα, η Έκθεση αποτελείται από 15 νέα έργα που υλοποιήθηκαν το 2023 ειδικά για τη συγκεκριμένη Έκθεση, 33 ζωγραφικά δημιουργήματα, καθώς και μια επιλογή κεραμικών έργων από το 2015 μέχρι σήμερα.

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από την Τρίτη, 21 Μαρτίου, έως και την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 και την επιμελείται η Κατερίνα Κοσκινά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ευκαιρία της επίσκεψης του Εντι Ράμα στην Αθήνα θα παραθέσει απόψε δείπνο στο Μέγαρο Μαξίμου στις 20:30.

Σε χαρτιά μεγέθους Α4 από σημειώσεις, ημερολόγια, ή πολιτικά έγγραφα, που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, ο E. Rama αυτοσχεδιάζει με χρώματα, παστέλ, μαρκαδόρους και ακουαρέλες που βρίσκονται μόνιμα εκεί, ενόσω ενεργεί ως ανώτερος αξιωματούχος κατά την διάρκεια συναντήσεων και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Όπως έχει σημειώσει ο ίδιος, αυτή η αυτόματη καλλιτεχνική γραφή τον βοηθά να συγκεντρώνεται σε αυτές τις συζητήσεις επιτελώντας τα πολιτικά του καθήκοντα.

Παλαιότερα έργα του Εντι Ράμα:

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα