Σήμερα ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης ο Ενρίκο Λέττα

Δύσκολες ώρες για την ιταλική κυβέρνηση υπό τον Ενρίκο Λέττα, καθώς σήμερα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο. Μία κίνηση που έρχεται μετά την παραίτηση πέντε υπουργών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι οποίες πάντως δεν έχουν γίνει δεκτές.

Την ίδια ώρα, 40 βουλευτές του «Λαού της Ελευθερίας», με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Αντζελίνο Αλφάνο, έχουν ανακοινώσει πως θα στηρίξουν με ψήφο εμπιστοσύνης την κυβέρνηση. «Πιστεύω ακράδαντα ότι το κόμμα μας σαν σύνολο θα πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Λέττα» δήλωσε ο κ Αλφάνο προς κάθε κατεύθυνση. Από την πλευρά του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στέλνει… φιρμάνι στους δικούς του να μην ψηφίσουν υπέρ του Λέτα.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι αμφίβολο, ενώ ο ιταλικός Τύπος βλέπει και επικείμενη διάσπαση του κεντροδεξιού μετώπου. Μάλιστα, φήμες θέλουν τους βουλευτές που θα εγκαταλείψουν το στρατόπεδο Μπερλουσκόνι να φτιάχνουν νέο κόμμα με την ονομασία «Νέα Ιταλία». Ενώ του σκληρού πυρήνα που είναι προσκείμενος στον Καβαλιέρε φαίνεται πως θα αναλάβει να ηγηθεί η κόρη του, Μαρίνα.

Ο αντίκτυπος της νέας πολιτικής κρίσης στην Ιταλία στις αγορές παραμένει ισχυρότατος.

Διαβάστε επίσης