Συνέδριο-«σταθμός» για τον Πειραιά

Υπερθεματίζοντας τη συμβολή του 3ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στην ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων, ώστε να αποτελέσει ο Πειραιάς Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο, ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, καθηγητής κ. Σοφοκλής Ξυνής, «εγκαινίασε» με την ομιλία του τις εργασίες του συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Κατά την έναρξη του Ναυτιλιακού Συνεδρίου του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ (σ.σ.: διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δωρεάν εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2013) που έτυχε της παρουσίας πλήθους παρευρισκομένων, φορέων, δημοτικών αρχόντων, καθώς και κορυφαίων εκπροσώπων του ναυτιλιακού κλάδου, ο κ. Σοφοκλής Ξυνής έκανε εξάλλου ιδιαίτερη μνεία στον πρόσφατα εκλιπόντα πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γεώργιο Κασιμάτη, η οποία συνοδεύτηκε με την προβολή βίντεο με όλους τους «σταθμούς» της λαμπρής επαγγελματικής σταδιοδρομίας του μεγάλου «απόντα» της εκδήλωσης.

Μεταξύ των φορέων και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής που τίμησαν με την παρουσία τους το 3o Ναυτιλιακό Συνέδριο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, εξαίροντας τη σημαίνουσα πρωτοβουλία του ομίλου, ήταν οι κ.κ: Βασίλης Μιχαλολιάκος (δήμαρχος Πειραιά), Λουκάς Τζανής (δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας), Παντελής Ζουμπούλης (δήμαρχος Περάματος), Ιωάννης Τσαβαρής (δήμαρχος Σαλαμίνας), Αναστάσιος Μαυρουδάκος (δημοτικός σύμβουλος Ύδρας και εκπρόσωπος δημάρχου Ύδρας κ. Άγγελου Κοτρώνη), Ανδριανός Μιχάλαρος (πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά), Βασίλης Κορκίδης (β΄ αντιπρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά).

Β. Μιχαλολιάκος: «Αξιέπαινη προσπάθεια…»

«Το Ναυτιλιακό Συνέδριο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, όπως και κάθε προσπάθεια που ενισχύει τη Ναυτιλία, αυτόν τον τομέα της εθνικής μας οικονομίας, είναι αξιέπαινη», επεσήμανε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, απευθύνοντας χαιρετισμό στο συνέδριο, και υπογράμμισε: «Ούτως ή άλλως, ο όμιλος του Σοφοκλή Ξυνή έχει επιδείξει τόσο εθνική όσο και κοινωνική ευαισθησία, και μέσα από τις δραστηριότητες των σχολών του οι νέοι μας αποκτούν τη γνώση για να έχουν πιο πολλά εφόδια να πολεμήσουν στη ζωή».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, είχε η εισήγηση του κ. Asit Chavan (General Manager Business Process Management, Maersk Line Δανίας), ο οποίος αναφέρθηκε στις προοπτικές διεξόδου της ναυτιλίας από την οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα, η Maersk έχει προχωρήσει σε καινοτόμες προτάσεις, όπως :
–    Κρατήσεις ναύλων μέσω internet, για μείωση των λειτουργικών εξόδων.
–    Χαμηλότερες ταχύτητες πλοίων, για εξοικονόμηση ενέργειας.
–    Δυναμικό επιχειρηματικό μοντέλο, με την υιοθέτηση του συστήματος «just in time». Καθημερινά δρομολόγια Κίνας – Ευρώπης, για γρήγορη εξυπηρέτηση.
–    Ναυπήγηση οικολογικών πλοίων.

Βραβεύσεις
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ βράβευσε τιμητικά για την προσφορά τους στην ελληνική Ναυτιλία:
•    Τον Εμμανουήλ Πελοποννήσιο (τέως αρχηγό του Λιμενικού Σώματος & συγγραφέα), ο οποίος έχει βραβευτεί από τη Βασίλισσα της Αγγλίας για τη διάσωση 17 μαθητών, σε ναυάγιο.
•    Τον Αθανάσιο Πάγκαλο (καπετάνιο), ο οποίος έχει βραβευτεί ως «Ναυτικός της Χρονιάς», για τη διάσωση των πληρωμάτων θαλαμηγού σε ναυάγιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα