Σίνισα Μιχαΐλοβιτς: «Η λευχαιμία με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο»

Η λευχαιμία έμαθε στον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς να μη θεωρεί τίποτα ως δεδομένο, αφού η ζωή είναι ένα παιχνίδι που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να νικήσεις ή να ηττηθείς.

Στην περίπτωσή του, ωστόσο, ίσχυσε το πρώτο, καθώς ο προπονητής της Μπολόνια κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι να βγει νικητής από τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Ο Σέρβος τεχνικός και πρώην παίκτης των Σαμπντόρια, Ρόμα, Λάτσιο και Ίντερ μίλησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, θυμήθηκε ξανά αυτή την άσχημη περίοδο στη ζωή του και αποκάλυψε πως παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, η ασθένεια τελικά τον βοήθησε να γίνει καλύτερος άνθρωπος:

“Όταν είδα τον εαυτό μου μπροστά από την τηλεόραση, δεν με αναγνώρισα, αλλά δεν πρέπει να ντρέπομαι για την ασθένεια. Το να αρρωσταίνεις δεν είναι λάθος, απλά συμβαίνει. Προσπαθείς να αντιδράσεις και ο καθένας το κάνει με το δικό του τρόπο.

Όσο ή ήμουν στο νοσοκομείο, έγραψα την αυτοβιογραφία μου “Το παιχνίδι της ροής” γιατί μου έδινε θάρρος. Φοβόμουν και προσπαθούσα να δώσω στον εαυτό μου δύναμη με τον μόνο τρόπο που ξέρω. Να πολεμώ και ποτέ να μην τα παρατάω.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ήρωας. Και αυτοί που δεν μπορούν να το κάνουν σίγουρα δεν είναι χαμένοι. Είναι μια καταραμένη ασθένεια, που χωρίς γιατρούς δεν μπορείτε να πας πουθενά. Το μόνο που δεν πρέπει να γίνει είναι να χάσεις τη θέληση για ζωή.

Τώρα απολαμβάνω κάθε στιγμή, προτού πάρω τα πάντα ως δεδομένα. Σημασία για εμένα έχει μόνο η υγεία και τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Η λευχαιμία με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο”, τόνισε ο 51χρονος προπονητής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα